Afganistane per savižudžio ataką žuvo gruzinų karys | KaunoDiena.lt

AFGANISTANE PER SAVIŽUDŽIO ATAKĄ ŽUVO GRUZINŲ KARYS

  • 2

Talibano sprogdintojui mirtininkui ketvirtadienį vakare atakavus Afganistane dislokuotų užsienio pajėgų automobilių koloną žuvo vienas gruzinų karys, penktadienį pranešė NATO.

Karabago rajone, esančiame už maždaug 50 km į šiaurę nuo sostinės Kabulo, įvykusi ataka pareikalavo dar mažiausiai dviejų civilių gyvybių; be to, buvo sužeisti du amerikiečių kariškiai, trys gruzinų kariai ir afganistanietis vertėjas. Netoli šio rajono veikia Bagramo oro pajėgų bazė – didžiausia amerikiečių bazė Afganistane.

„Visų jų būklė yra stabili; (jie gydomi) Bagramo oro bazės karo ligoninėje“, – sakoma NATO pranešime.

Ataka įvyko ketvirtadienį apie 20 val. vietos (18 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai mirtininkas detonavo savadarbį sprogstamąjį užtaisą taikydamasis į užsienio ir afganų karius, naujienų agentūrai AFP sakė Kabulo policijos vadas Mohammadas Salimas Almasas (Mohamadas Salimas Almasas).

Jis pridūrė, kad per ataką žuvo trys civiliai. Tuo tarpu NATO pranešė, kad jų buvo du, o dar septyni asmenys patyrė sužeidimų.

Netrukus po išpuolio Talibanas per socialinę žiniasklaidą ir programėlę „Whatsapp“ žurnalistams išsiųstame pranešime prisiėmė atsakomybę už šią ataką.

Tai buvo naujausias išpuolis prieš tarptautinę koaliciją, vykdančią misiją šioje karo nualintoje šalyje. Talibanas šiuo metu vykdo vis daugiau panašių išpuolių.

NATO pajėgos savo ilgiau kaip dešimtmetį trukusią misiją Afganistane oficialiai baigė 2014-ųjų pabaigoje, tačiau šiuo metu šalyje tarnauja apie 13 tūkst. užsienio karių, kurie padeda afganų kariams ir policijai, kovojančiai su talibais. Afganistane tarnauja apie 900 karių iš Gruzijos.

Trečiadienį per Talibano mirtininko ataką neramioje pietinėje Kandaharo provincijoje žuvo du amerikiečių kariai. Tąsyk mirtininkas sprogmenų prikrautu sunkvežimiu rėžėsi į užsienio pajėgų automobilių koloną.

GALERIJA

  • Afganistane per savižudžio ataką žuvo gruzinų karys
  • Afganistane per savižudžio ataką žuvo gruzinų karys
  • Afganistane per savižudžio ataką žuvo gruzinų karys
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Algis

Magnolija juk pareiškė, kad "Lietuva nori siųsti daugiau savo karių į Afganistaną "... O ten, vietiniai moka "kariauti". Tai ne koks Sirijos koalicijos variantas...

manau ir lietuva

sulauks ,,,,,taikdariu,,, is afganistano cinkuotuose grabuose..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS