Berlyno oro uoste dėl bombos buvo sulaikyta Baltarusijos opozicionierė S. Aleksijevič | KaunoDiena.lt

BERLYNO ORO UOSTE DĖL BOMBOS BUVO SULAIKYTA BALTARUSIJOS OPOZICIONIERĖ S. ALEKSIJEVIČ

  • 19

Berlyno oro uoste, pakeliui į Vroclavą, areštuota Baltarusijos žurnalistė, Nobelio literatūros premijos laureatė Svetlana Aleksijevič. Kaip teigiama, sulaikymo priežastis – bomba, kurią moteris esą turėjo savo bagaže.

Apie įvykį pranešė Olgos Tokarczuk fondas. Čia rašoma, kad sulaikymas minėtame oro uoste įvyko vėlai vakare. Nors teigta, kad S. Aleksijevič turi bombą, ji nebuvo rasta. Moteriai išvykti iš oro uosto buvo leista tik tada, kai pakilo lėktuvas, kuriuo ji turėjo skristi.

Kaip skelbiama minėto fondo feisbuko puslapyje, po šio akibrokšto tikimasi sulaukti atsakingų institucijų komentaro.

Pasakodama, kas nutiko Berlyno oro uoste, Nobelio literatūros premijos laureatė sakė, kad tai Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos stiliaus istorija. Šį kartą esą oro uosto darbuotojams įtarimų sukėlė jos bagažas. Jis tikrintas įvairiais prietaisais, liepta palaukti, nors S. Aleksijevič ir sakė, kad pavėluos į savo lėktuvą.

„Po kurio laiko atėjo kita oro uosto darbuotoja ir pasakė, kad lauksime policijos. Laukėme gal pusvalandį. Pareigūnas parodė į mano krepšį ir pasakė, kad ten bomba. Paklausiau, gal jie išprotėjo? Tada atėjo kitas žmogus ir vėl tikrino. Paskui davė ženklą, kad viskas gerai. Tada jie pasiėmė antrą mano rankinę, kur buvo planšetinis kompiuteris. Jie viską patikrino, jokių bombų nebuvo“, – atviravo žinoma moteris.

Ji įsitikinusi, kad oro uosto darbuotojai, pamatę jos įkroviklį, tikriausiai pamanė, kad ten bomba. „Nieko panašaus anksčiau nebuvau mačiusi. Jaučiuosi šiek tiek pavargusi, bet nieko tokio“, – sakė S. Aleksijevič.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Nesupratau ? !!!

Anot patryjotų virkaujančių apie " kremlių " kremlius ŽINOJO kokį ĮKROVIKLĮ turi opozicinė ponia ? :))) Jūs rimtai ? Ar jau visai nebesuvokiate apie ką verkiate ? Ponia " kremliui " demonstruoja savo įkroviklius , o po to " kremlius " praneša apie ponios " bombą " ir ją vokiečiai sulaiko oro uoste , nes pagalvoja kaip teigia pati ponia , kad įkroviklis bomba ? :))) Joooo....Tai kas kam ir dėl kurios opozicijos pranešė ? :)) Čia tik " diplomatijos anūkas " ir jo sekėjai gali suprasti :))) Protingiems , mastantiems logiškai gali nepavykti :))) Idyjotų patryjotų bukumas jau nepadorus ...

Išdurtis

Kremlius išdūrė vokietukus, parodė, kad laikas jiems susidurti su realiu gyvenimu

Pilietis

O !kur demokratija,kaip gali sulaikyti!?Zmogaus teises pazeista.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS