Amerika gintų Japoniją nuo Šiaurės Korėjos atakų | KaunoDiena.lt

AMERIKA GINTŲ JAPONIJĄ NUO ŠIAURĖS KORĖJOS ATAKŲ

  • 9

JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas Josephas Dunfordas (Džozepas Danfordas) penktadienį pareiškė, kad Amerika gintų Japoniją, jeigu Šiaurės Korėja paleistų virš jos teritorijos raketų.

Tokijuje viešintis J. Dunfordas sakė, kad išpuolis prieš Japoniją arba Ameriką būtų „ataka prieš mus visus“.

Praėjusią savaitę Pchenjanas pagrasino virš Japonijos paleisti raketų Guamo, JAV teritorijos Ramiajame vandenyne, link.

Jungtinės Valstijos sutartimi yra įsipareigojusios ginti Japoniją nuo išorės atakų.

J. Dunfordas susitikime kolega iš Japonijos Katsutoshi Kawano (Kacutošiu Kavanu) sutarė bendromis pastangomis stiprinti priešraketinės gynybos sistemas.

Devyniose Vakarų Japonijos prefektūrose penktadienį aidėjo sirenos, nes buvo vykdomas perspėjimo sistemos patikrinimas.Jei Pchenjanas įvykdytų savo grasinimą ir paleistų raketų, jos praskrietų virš tos Japonijos teritorijos.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) po šių Šiaurės Korėjos grasinimų pažadėjo atsakyti Pchenjanui „ugnimi bei įniršiu“ ir pažymėjo, kad Vašingtono ginklai yra „užtaisyti ir parengti“.

GALERIJA

  • Amerika gintų Japoniją nuo Šiaurės Korėjos atakų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

tegu jie patys save apsigina,kai duos jiems korėja,tai susišiks

Algis

A- ha! O ka dar, amerikosai galetu pasakyti?! Cia ir eziui aisku, kad gintu... uzuojautomis... pazadais... Jau du kartus padejo. Raketos kaip skrido virs Japonijos, taip ir nuskrido... O gal 100 proc. isitikine buvo, kad nenukris? Kad be vandenilinio uztaiso?

na manau

po sekancio japonu salos jankisko apgynimo , gyvi like japonai sededami balejose ir loviuose prie kranto maldaus rusu kad padovanotu kokia nors sala ,kad galetu kojines issidziovint
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS