Ankara ir Londonas kritikuoja Izraelio puolimą Rafoje | KaunoDiena.lt

ANKARA IR LONDONAS KRITIKUOJA IZRAELIO PUOLIMĄ RAFOJE

Izraelio veržimasis į Rafą Gazos Ruožo pietuose sukėlė tarptautinės kritikos bangą. Didžioji Britanija paragino Izraelį prieš galimą Rafos puolimą „rimtai pagalvoti“.

„Esame labai sunerimę dėl to, kad vyksta Rafoje, – pirmadienį žurnalistams sakė užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas. – Dažnas atvejis, kai ten esantys žmonės  jau buvo išvaryti keturis, penkis ar šešis kartus. Jie neturi kur eiti“.

Turkija net apkaltino Izraelį tikslingai išvarant palestiniečius. „Manome, kad ši operacija yra dalis plano, kuriuo siekiama išvyti Gazos gyventojus iš jų pačių žemės“, – pirmadienį Ankaroje pareiškė Užsienio reikalų ministerija. Didėjantis atakų skaičius Rafos regione esą kelia „labai didelį nerimą“. Taip dar labiau aštrinama humanitarinė tragedija Gazoje ir žlugdomos pastangos dėl ilgalaikių paliaubų regione.

Karinis puolimas Rafoje, kuri yra pačiuose Gazos Ruožo pietuose  ir ribojasi su Egiptu, laikomas problematišku. Mieste, kuriame prieš karą gyveno 300 000 žmonių, šiuo metu, JT duomenimis, glaudžiasi 1,3 mln. Dauguma jų pabėgo nuo karo kitose Gazos Ruožo dalyse, kai kurias atvejais – Izraelio kariuomenės nurodymu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kodėl jie turėtų kažkur vykti iš savo gyvenamų teritorijų?

Maža kas turi kokią pilietybę. Noriu gyventi savo valstybėje.

Palestina - britų marionetinė

D.kamerūnas meluoja,kaip visuomet, dauguma palestiniečiams yra kur vykti, nes daugelis turi dvigubas pilietybės: Britanijos, JAV, Kanados ir t.t Britanijos kolonistams patogu turėti buvusią savo kolonija Palestiną, kaip "valstybę", kuri jokio valstybingumo neturi, užtat yra ir būs Britanijos marionete su kuria įtakojama į Artimu Rytų regiono politiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS