Ar už Ukrainą kovojančių savanorių įsiveržimas į Rusiją gali pakeisti karo eigą? | KaunoDiena.lt

AR UŽ UKRAINĄ KOVOJANČIŲ SAVANORIŲ ĮSIVERŽIMAS Į RUSIJĄ GALI PAKEISTI KARO EIGĄ?

  • 0

Rusijos savanorių korpuso proveržis į Rusiją – taktinė sėkmė, tačiau padėties kare tai iš esmės nepakeis. Taip kalbėjo buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pirmininkas atsargos pulkininkas Vladislavas Seleznevas, praneša UNIAN.

„Kursko, Briansko ir Belgorodo sritis galima išlaisvinti padedant dešimtims tūkstančių kariškių, turinčių įrangą ir ginklus. Tačiau informaciniams ir galios veiksmams savanoriška veikla yra puiki“,  – sakė ekspertas.

Kaip pažymi V. Seleznevas, „mažų“ žygių tikslas yra įrodyti rusams, kad iš tikrųjų jie negyvena saugioje, turtingoje ir gerai apsaugotoje šalyje – netikėtumai gali nutikti bet kurią akimirką.

„Eilinis rusas turėtų pagalvoti: gal valdžia ir propagandistai meluoja, kai kalba apie šimtaprocentinę valstybės apsaugą? Už lango matosi visai kitas vaizdas  – šaudoma, juda sunki technika“, – pridūrė ekspertas.

Savanorių proveržis per sieną į Rusiją

Kaip pranešė UNIAN, antradienį pasirodė informacija, kad legionas „Rusijos laisvė“, „Rusijos savanorių korpusas“ ir „Sibiro batalionas“ įžengė į Rusijos Federacijos Kursko ir Belgorodo sritis vykdydami bendrą operaciją.

Pastebėta, kad Tiotkino mieste, Kursko srityje, vyksta susišaudymo mūšis. Pati šalis agresorė atkakliai tikina, kad proveržio nebuvo.

Paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip savanoriai tankas juda miške. Atgalinės ugnies vizualiai nepastebima.

Gairės: Legionas Rusijos laisvė, rusai, savanoriai, įsiveržimas į Rusiją, karas Ukrainoje, Vladislavas Seleznevas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS