Atėnuose policija panaudojo ašarines dujas prieš demonstrantus | KaunoDiena.lt

ATĖNUOSE POLICIJA PANAUDOJO AŠARINES DUJAS PRIEŠ DEMONSTRANTUS

  • 1

Pirmadienį prie Graikijos parlamento Atėnų centre kilo policijos ir demonstrantų susirėmimai, atsakydami į demonstrantų veiksmus, pareigūnai panaudojo ašarines dujas. Tai pranešė naujienų agentūra AMNA.

Pirmadienį Atėnuose vyko protesto akcijos prieš įstatymų, ribojančių, be kita ko, teisę streikuoti, priėmimą šalies parlamente. Manifestacijose dalyvavo keli tūkstančiai žmonių.

Žiniasklaidos duomenimis, riaušes sukėlė maždaug 300 anarchistų, neturinčių nieko bendra su oficialiais paskelbtomis demonstracijomis.

Grupė žmonių ėmė mėtyti „Molotovo kokteilius“, akmenis, marmuro nuolaužas į policininkus, budėjusius Sintagmos aikštėje prie parlamento. Atsakydama į tai policija panaudojo ašarines dujas ir kurtinamąsias granatas.

Nedideli susirėmimai kilo ir kitoje aikštės dalyje, kai Liaudies vienybės partijos nariai mėgino užkopti laiptais, vedančiais į parlamentą. Ten policija taip pat panaudojo specialiąsias priemones.

GALERIJA

  • Atėnuose policija panaudojo ašarines dujas prieš demonstrantus
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Na stai, Graikijoje zmones kovoja uz savo teises, ne taip,kaip Lietuvoje, valdzia baigia uzlipti ant galvos ir visiems gerai? Nieko nedaroma,kad realiai pagerintu gyvenima mazai uzdirbantiems ir pensininkams, o tik didinami mokesciai butent mazas pajamas gaunantiems. O graikai buvo iprate prie gero gyvenimo ir nenori nieko keisti. Ju pensijos buvo apie 1500 euru, tai gyvenk ir dziaukis. Baisiausiai protestavo,kai buvo apkarpytos. Jiems patiko,kad ES ir toliau juos peni milijardinemis injekcijomis, nors ir arkliui aiku, kad tu skolu jie niekada negrazins. Na, o kodel tai daroma, taip pat aisku - bankai is to turi milziniskus pelnus, o kad tie pinigai nutraukiami nuo tu,kuriems duotu realia nauda, niekam nerupi. Juk sakoma, neduok zuvies - duok meskere. O cia atvirksciai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS