Sprogimo Magnitogorsko daugiabutyje aukų padaugėjo iki 39 | KaunoDiena.lt

SPROGIMO MAGNITOGORSKO DAUGIABUTYJE AUKŲ PADAUGĖJO IKI 39

  • 1

Rusijos Magnitogorske gelbėtojams iš numanomo dujų sprogimo sugriautos daugiabučio laiptinės griuvėsių ištraukus daugiau lavonų tragedijos aukų padaugėjo iki 39, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Pusketvirtos paros trukusi paieškų operacija jau baigėsi, nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Rusijos naujienų agentūrų cituojama Nepaprastųjų situacijų ministerija informavo, jog buvo rastas 39-as kūnas, o daugiau žmonių po griuvėsiais nebėra.

„Ištraukti 39 kūnai, atpažinti – 38. Nepaprastųjų situacijų ministerijai čia nebėra, ką veikti. Darbai baigti“, – žurnalistams pareiškė nepaprastųjų situacijų viceministras Aleksandras Čuprijanas.

Dirbdami esant dideliam šalčiui gelbėtojai atidžiai apžiūrėjo sudarkytas betono ir metalo nuolaužas Uralo kalnuose esančiame mieste.

Anksčiau buvo išgelbėti šeši žmonės, įskaitant du vaikus, o paskutinis gyvas žmogus buvo aptiktas antradienį, kai iš griuvėsių buvo ištrauktas 10 mėnesių berniukas. Pareigūnai vadina tai „Naujųjų metų stebuklu“.

Galingas sprogimas pirmadienio paryčiais nugriaudėjo 10 aukštų pastate beveik už 1 700 km į rytus nuo Maskvos esančiame pramoniniame mieste.

Sovietmečiu pastatytame blokiniame daugiabutyje gyveno apie 1 100 žmonių, tad dešimtys jų po sprogimo, sunaikinusio 35 butus,  tapo benamiais.

Pasak Nepaprastųjų situacijų ministerijos, gelbėjimo darbus ketvirtadienį vykdė beveik 900 žmonių.

Be to, buvo įrengtas tiltas, leidžiantis pasiekti aukštesnes vietoves, o viena iš daugiabučio sienų buvo suardyta, nes kėlė pavojų gelbėtojams.

Finansinė pagalba aukoms

Ketvirtadienį pastato nesunaikintos dalies gyventojams buvo leista pusvalandžiui užeiti į savo butus ir paimti savo daiktų.

Visi gyvi išlikę žmonės yra stabilios būklės, pranešė Čeliabinsko srities gubernatorius Borisas Dubrovskis, ketvirtadienį aplankęs kai kuriuos pacientus ligoninėje.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, antradienį išgelbėtas kūdikis Vania taip pat atsigauna ligoninėje.

Jo būklė yra „stabili ir po truputį gerėja“, ministeriją cituoja Rusijos naujienų agentūros.

Berniukas buvo rastas savo lopšyje gelbėtojams išgirdus jo verksmą po griuvėsiais. Jis buvo perduotas po sprogimo išlikusiai gyvai motinai ir vėliau nuskraidintas į Maskvą gydymui.

B. Dubrovskio biuras paskelbė, kad gubernatorius patvirtino naują finansinę paramą aukoms: 1 mln. rublių (12,7 tūkst. eurų) išmokas gaus žuvusiųjų artimieji, o 400 tūkst. rublių (5,1 tūkst. eurų) sumos atiteks sužeistiesiems.

Be to, namų netekusioms šeimos žadami nauji butai ir iki 500 tūkst. rublių (6,4 tūkst. eurų) kompensacijos.

Pasak gubernatoriaus biuro, taip pat bus padengta dalis laidotuvių išlaidų. Penktadienį planuojama palaidoti pirmąsias šešias aukas.

Sprogimas, kurį, pareigūnų teigimu, veikiausiai sukėlė dujų nuotėkis, driokstelėjo, kai dauguma daugiabučio gyventojų miegojo.

Liudininkai pasakoja apie „ugnies bangą“ ir sako, kad sprogimas buvo toks galingas, kad šalia esančiuose pastatuose išdužo langų.

Šiuo metu vykdomas tyrimas, bet tyrėjai jau patikino, kad nėra priežasčių įtarti tyčinius veiksmus.

Žmonių aukų pareikalaujantys dujų sprogimai nereti Rusijoje, kur didžioji dalis komunalinių tinklų yra pasenę, o saugumo reikalavimų dažnai nepaisoma.

Mineralų turtingame Pietų Uralo regione esantis daugiau nei 400 tūkst. gyventojų turintis Magnitogorskas yra vienas didžiausių šalies plieno pramonės miestų.

GALERIJA

  • Sprogimo Magnitogorsko daugiabutyje aukų padaugėjo iki 39
  • Sprogimo Magnitogorsko daugiabutyje aukų padaugėjo iki 39
  • Sprogimo Magnitogorsko daugiabutyje aukų padaugėjo iki 39
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Opet

Apet ruskoje kacestvo podvelo zalka liudei

SUSIJUSIOS NAUJIENOS