Dėl atakos Londono metro suimtas 18-metis įtariamasis | KaunoDiena.lt

DĖL ATAKOS LONDONO METRO SUIMTAS 18-METIS ĮTARIAMASIS

  • 2

Didžiosios Britanijos policija pranešė, kad šeštadienį dėl vakarykštės atakos Londono metropolitene buvo suimtas 18-metis įtariamasis.

Pareigūnų teigimu, įtariamąjį suėmė Kento policija Doverio uosto teritorijoje prie Lamanšo.

Policijos komisaro pavaduotojo padėjėjas Neilas Basu (Nilas Basu) sakė, kad tai yra „svarbus areštas“. Jo teigimu, incidento tyrimas yra tęsiamas, o teroro grėsmės lygis šalyje tebėra „kritinis“.

Suimtasis bus apklaustas. Šiuo metu jam nėra pateikti jokie kaltinimai, jo tapatybė neatskleidžiama.

Per penktadienio ryto piko valandą Parsons Grino stotyje metropoliteno traukinyje surengtą sprogdinimą buvo sužeisti 29 žmonės.

Atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“

Už penktadienį Londono metropoliteno stotyje surengtą sprogdinimą atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS)

„Sprogdinimą Londono metropolitene surengė grupuotės „Islamo valstybė“ padalinys“, – sakoma pranešime, kurį išplatino džihadistų propagandos agentūra „Amaq“.

Penktadienio rytą Parsons Grino stotyje metropoliteno traukinyje sprogus savadarbiam sprogstamajam užtaisui buvo sužeisti 29 žmonės. Policija tebeieško kaltininkų.

Tai yra ketvirta teroro ataka Didžiosios Britanijos sostinėje nuo kovo mėnesio, kai vienas užpuolikas prie britų parlamento automobiliu partrenkė daugiau kaip 50 žmonių, kurių keturi mirė, ir mirtinai subadė policininką.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Gal ziniu, ponas/ponia neskaitete. Lietuvoje maziausiai rupinkites pabegeliais. Po Brexito bus jusu vienetinis reikalas su jais tvarkytis.

LT

ir mums daugiau reikia "pabegeliu", jie gi praturtina vakartu visuomenes. Kaip sako liberastiniai leftistai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS