Automobiliu į grupę musulmonų įsirėžęs britas nuteistas kalėti iki gyvos galvos | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIU Į GRUPĘ MUSULMONŲ ĮSIRĖŽĘS BRITAS NUTEISTAS KALĖTI IKI GYVOS GALVOS

  • 7

Britas vairuotojas, tyčia nukreipęs mikroautobusą į musulmonus maldininkus šalia vienos Londono mečetės, penktadienį buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos – praktiškai, mažiausiai 43 metus.

Teismas pripažino 48 metų Darreno Osborne'o (Dareno Ozborno) iš Velso sostinės Kardifo kaltę dėl 51 metų Makramo Ali nužudymo ir pasikėsinimo į kitų žmonių gyvybes per birželio 19-osios teroro išpuolį netoli Finsberio parko mečetės šiaurės Londone.

Londono teismo teisėja Bobbie Cheema-Grubb (Bobi Čima Grub) skelbdama nuosprendį pasakė: „Tai buvo teroro ataka. Jūs turėjote ketinimų nužudyti.“

Ji pridūrė, kad D. Osborne'as buvo „staigiai radikalizuotas“, ir jo „mąstysena tapo kupina piktavališkos neapykantos“.

„Trumpai tariant, jūs leidote apnuodyti savo protą tiems, kurie tvirtino esantys lyderiai“, – sakė B. Cheema-Grubb.

D. Osborne'as radikalizavosi pernai per maždaug mėnesį, pažiūrėjęs televizijos laidą apie skandalą dėl vaikų seksualinio išnaudojimo šiaurės Anglijoje, susijusio su gauja, kuriai daugiausiai priklausė musulmonai.

Niekur nedirbantis vyriškis savo kaltės nepripažino, ir teismui tvirtino, kad tą vakarą transporto priemonę vairavo vyras vardu Dave'as (Deivas). Policija pareiškė, kad šis teiginys – išgalvotas. Nuteistojo maniją dar labiau pakurstė gegužę Mančesterį sukrėtęs mirtininko sprogdinimas ir birželį sostinėje įvykęs išpuolis, kai trys vyrai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ant Londono tilto, o vėliau ėmė peiliais badyti žmones netoliese.

Liudininkai prisiminė, kad D. Osborne'as iškart po savo atakos sakė: „Atlikau savo darbą, dabar galit mane nužudyti“ ir „aš bent jau tinkamai pabandžiau“.

Po dvi savaites trukusių apklausų prisiekusieji ketvirtadienį nusprendė, kad D. Osborne'as yra kaltas.

Pranešama, kad šis vyriškis pasižiūrėjo BBC televizijos serialą apie tris vaikų išnaudojimo aukas ir įniršo, kad dėl to skandalo nebuvo imtasi jokių veiksmų.

Policijos teigimu, jis internete ieškojo kraštutinių dešiniųjų pakraipos informacijos.

Tuomet jis išsinuomojo mikroautobusą ir nuvažiavo į Londoną, tikėdamasis nukreipti transporto priemonę į Palestinos palaikymo eitynių dalyvius, tačiau jo planas žlugo, nes tądien buvo uždaryti keliai.

Po to D. Osborne'as važinėjo po Londoną ieškodamas taikinio. Netrukus po vidurnakčio jis atvyko prie Finsberio parko mečetės, iš kurios po naktinių Ramadano pamaldų ėjo musulmonai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

uzjauciu

brita.......

Fero

Kada tos baidykles is Afrikos bus pradedamos grazinti atgal? Europoje jiems ne vieta! Tegul prakeikti masonai vezasi juos namolio.

taip alachas tare ir padare!

zudyt tik babuinams galima!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS