Bagdado turguje sprogus automobiliui žuvo mažiausiai devyni žmonės | KaunoDiena.lt

BAGDADO TURGUJE SPROGUS AUTOMOBILIUI ŽUVO MAŽIAUSIAI DEVYNI ŽMONĖS

  • 0

Viename Bagdado turguje ketvirtadienį sprogus užminuotam automobiliui žuvo mažiausiai devyni žmonės.

Manoma, kad už naujausią gyvybių pareikalavusį smurto protrūkį atsakinga grupuotė „Islamo valstybė“.

Automobilis stovėjo šalia atviro vaisių ir daržovių turgaus Bagdado rajone, kuriame daugiausia gyvena šiitų. Per incidentą žuvo septyni civiliai ir du policininkai, o dar mažiausiai 15 žmonių buvo sužeisti, nurodė nežinomais norėję likti policijos pareigūnai ir medikai.

Už ataką atsakomybės kol kas neprisiėmė niekas, bet ji itin panaši į praėjusią savaitę Irako sostinėje IS įvykdytą virtinę sprogdinimų, per kuriuos žuvo apie 100 žmonių. Sunitų ekstremistai dažnai taikosi į Irako saugumo pajėgas ir civilius šiitų apgyvendintuose rajonuose.

IS vykdo atakas visame Irake, taip pat įnirtingai gina savo kontroliuojamą šiaurinį Mosulo miestą, kurį JAV remiami Irako kariai jau nuo spalio vidurio stengiasi atkovoti per didelę operaciją.

Šiuo metu vykstančiame mūšyje dėl Mosulo dalyvauja kelios dešimtys tūkstančių Irako karių, kurie jau atkovojo ketvirtadalį šio miesto.

Apie 360 km į šiaurės vakarus nuo Bagdado nutolęs antras pagal dydį Irako miestas yra paskutinis didelis IS bastionas šioje šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS