Čekijos žvalgybos agentūra kaltina Rusiją kibernetinėmis atakomis prieš diplomatus | KaunoDiena.lt

ČEKIJOS ŽVALGYBOS AGENTŪRA KALTINA RUSIJĄ KIBERNETINĖMIS ATAKOMIS PRIEŠ DIPLOMATUS

  • 4

Čekijos žvalgybos agentūra BIS pirmadienį pareiškė, kad Rusija yra „akivaizdžiai“ susijusi su kibernetinėmis atakomis prieš šalies Užsienio reikalų ministeriją, ir teigia, kad jos yra rimčiausias kada nors šalyje nustatytas kibernetinio šnipinėjimo atvejis.

BIS savo metinėje ataskaitoje informavo, kad šios atakos buvo dalis kibernetinio puolimo programos „Turla“, vykdomos Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB), ir kampanijos APT28, vykdomos šios šalies karinės žvalgybos tarnybos GRU.

Panašių atakų patyrė ir kitos Europos šalys.

BIS nurodė, kad per ataką, prasidėjusią 2016 metų pradžioje, buvo įsilaužta į 150 elektroninio pašto paskyrų. Ši kenkėjiška veikla buvo aptikta praeitais metais.

Čekijos žvalgyba pridūrė, kad puolimas buvo išmoningai suplanuotas, ekspertai įsitikinę, kad jį organizavo kita valstybė.

BIS pažymėjo, kkad 2016 metų gruodį buvo pradėta atskira kompiuterinių įsilaužimų operacija.

Premjeras Andrejus Babišas sakė, kad jo vyriausybė sausį svarstys BIS išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kęstas

Oi kas dabar bus... Viename Kubiliaus pasiūlyme atsispindi visa Lietuvos politika. "Tai kodėl nepareikalauti, kad štai to Kerčės sąsiaurio valdymu arba kaip tie laivai turi praplaukti, kokia eile ir t. t. turėtų užsiimti tarptautinės organizacijos. Galbūt net ir Jungtinės Tautos, kurios turi patirties, kartais nelabai sėkmingos, bet vis tik turi patirties kurti vadinamas saugias zonas.

Kęstas

Antras dalykas, kodėl nepareikalauti iš Rusijos, kad ji neatidėliodama įsileistų tai, ko reikalauja amerikiečiai – Jungtinių Tautų taikos palaikymo pajėgas į visą užimtą Donecko ir Luhansko teritoriją? Ir tuo atveju reikalauti, kelti labai aiškiai sąlygą, jeigu Rusija štai nevykdo tokių sąlygų, taip pat jūreivių paleidimo ir visų kitų sulaikytų Ukrainos piliečių paleidimo, Rusijai bus taikomos žymiai stipresnės sankcijos, įskaitant, pavyzdžiui, ir jos atjungimą nuo vadinamos tarptautinės SWIFT sistemos."

Kęstas

Ką realiai Kubilius čia nori pasakyti? "Kodėl nepareikalauti, kad štai to Kremliaus valdymu turėtų užsiimti tarptautinės organizacijos, galbūt net ir Jungtinės Tautos?" Isivaizduokite Kubilių, Jungtinių Tautų įgaliotinį, dalijantį saviesiems brangenybes iš Kremliaus muziejų? Seilės bėga kibirais, nors tai dar ne pasiutligė. Ką daryti su Rusijos branduoliniais ginklais? Netrukdykite svajoti. Visa Lietuvos politika paremta didingomis pamišėlių svajonėmis. Kodėl nepareikalauti, kad ir Vilniaus valdymu turėtų užsiimti tarptautinės organizacijos, galbūt net ir Jungtinės Tautos? Masiulis būtų pasodintas, Lietuvos provincija nurimtų. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS