Cerkvės Rusijos Karelijoje padegimu įtariamas paauglys satanistas | KaunoDiena.lt

CERKVĖS RUSIJOS KARELIJOJE PADEGIMU ĮTARIAMAS PAAUGLYS SATANISTAS

  • 1

Kondopogos mieste Karelijoje sudegusios unikalios XVIII amžiaus medinės cerkvės padegimu įtariamas vienas mokinys, naujienų agentūrai „Interfax“ pirmadienį pranešė vienas informuotas šaltinis.

„Įtariamas 15-metis mokinys. Jis laiko save satanistu. Cerkvė jam esą tiesiog nepatiko“, – sakė „Interfax“ pašnekovas.

Kaip naujienų agentūrai nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninio skyriaus viršininkas Sergejus Šugajevas, medinis pastatas pradėjo degti iš vidaus.

„Ugnis pradėjo plisti nuo šiaurinės šventyklos pusės, tad cerkvės sargas iš karto nepastebėjo gaisro“, – pažymėjo jis.

Architektės restauratorės Tatjanos Vachramejevos teigimu, atstatyti Uspenskio cerkvę prireiktų apie 80 mln. rublių (1 mln. eurų).

„Sunku pasakyti tiksliai, bet jei restauracija apims interjero tvarkymą kartu su visomis techninėmis ir inžinerinėmis sistemomis, tai gali kainuoti iki 80 mln. rublių“, – spėjo ji.

„Dabar būtina stebint specialistams išnagrinėti tai, kas liko. Tų išsaugotų elementų, kurie gali būti panaudoti restauracijos darbuose kaip pavyzdžiai, negalima tiesiog išmesti – juos reikia išnagrinėti ir atidžiai apžiūrėti“, – pridūrė ekspertė.

Apie gaisrą Uspenskio cerkvėje buvo pranešta penktadienio rytą. Ugnis buvo gesinama daugiau kaip dvi valandas, bet architektūros paminklas sudegė iki pamatų.

Karelijos kultūros paveldo saugojimo valdyba paskelbė, kad yra kelios gaisro priežasčių versijos, tarp jų – turistų neatsargus elgesys su ugnimi.

Šv. Mergelės Marijos Dangun Ėmimo cerkvė buvo pastatyta 1774 metais. 42 metrų aukščio pastatas stovėjo ant Kondopogos įlankos kranto. Ši įlanka yra Onegos ežero šiaurės vakaruose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Makas

Komunisto benkartas tikriausiai neturejo svoguno uzsikast.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS