Dėl išpuolio Londono metropolitene pateikti kaltinimai 18 - mečiui | KaunoDiena.lt

DĖL IŠPUOLIO LONDONO METROPOLITENE PATEIKTI KALTINIMAI 18 - MEČIUI

  • 0

Po praėjusios savaitės sprogimo Londono metropoliteno traukinyje, kur buvo sužeista 30 žmonių, britų policija penktadienį paskelbė apkaltinusi vieną aštuoniolikmetį kėsinimusi nužudyti.

Ahmedas Hassanas (Ahmedas Hasanas), suimtas kitą rytą po rugsėjo 15-tosios išpuolio, papildomai apkaltintas naudojęs TATP (acetono peroksido arba tricikloacetono peroksidą), sakoma policijos pranešime.

Manoma, kad įtariamasis yra iš Irako kilęs našlaitis, kurį įsivaikino britų šeima. Jos namas Londono rajone Sanberyje buvo vienas iš adresų, kuriuos policija patikrino po išpuolio.

Anksčiau penktadienį Londono policijos viršininkė Cressida Dick (Kresida Dik) sakė, kad sausakimšame traukinyje susprogdinta bomba buvo „labai labai pavojinga“, nes joje rasta šrapnelio.

Sprogimas Parsons Grino stotyje pietvakarių Londone buvo penktas teroro išpuolis Britanijoje per šešis mėnesius, už jį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybės“(IS) grupuotė.

A.Hassanas suimtas pietiniame Anglijos uoste Doveryje, apie 8 val. ryto vietos laiku (10 val. ryto Lietuvos laiku), kitą dieną po išpuolio.

„Ačiū Dievui, kad Parsons Grine niekas nežuvo. Žmonėms traukinyje turbūt buvo tiesiog siaubinga. Kaip žinote sužeista daug žmonių, – C.Dick sakė LBC radijui. – Ta bomba buvo labai labai pavojinga. Ji sprogo tik dalinai;jos viduje buvo daug sprogios medžiagos ir daug šrapnelio“.

Dar trys vyrai,17, 25 ir 30 metų, vis dar yra suimti dėl sąsajų su išpuoliu. Du vyrai, 21 ir 48 metų amžiaus, ketvirtadienį buvo paleisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS