Dėl lytiškumo pamokų įtūžę tėvai prarado kantrybę: padegtos keturios mokyklos | KaunoDiena.lt

DĖL LYTIŠKUMO PAMOKŲ ĮTŪŽĘ TĖVAI PRARADO KANTRYBĘ: PADEGTOS KETURIOS MOKYKLOS

  • 100

Keturios Belgijos mokyklos ketvirtadienio naktį skendėjo liepsnose. Plačiau – LNK reportaže.

Kalbos, ar lytinis švietimas turėtų būti dėstomas mokyklose, kyla ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. O kai kur tėvų pasipiktinimas dėl dėstomų lytiškumo pamokų tampa nevaldomas. Net keturios Belgijos mokyklos buvo padegtos. Gaisro priežastis policijai nekelia abejonių. Tai – tyčinis padegimas. Mokyklos padegtos dėl naujo lytinio švietimo kurso.

Įpykęs penktadalį milijono gyventojų turinčio miesto meras tėvus padegėjus atvirai išvadino teroristais. Jis pridūrė, kad tai yra barbariški veiksmai. Jis tikisi, kad policija ir teisinės institucijos sugebės greitai sulaikyti šių įžūlių veiksmų vykdytojus ir juos patraukti atsakomybėn.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Nusikaltimo vietose rasti grafičiai, keikiantys naują lytinio švietimo programą. Tėvų pykčio nenumaldo ir švietimo ministrės bandymai nuraminti tėvus ir apginti ekspertus, kūrusius šį kursą. Ministrė tikina, kad programa nėra skirta visiems mokiniams. Mažamečiai nebus mokomi apie lytiškumą.

Organizuosime patruliavimą.

„Ši programa nėra skirta visiems vaikams. Negalima kalbėti apie seksą su devynmečiais“, – sakė švietimo ministrė Caroline Desir.

Tačiau, panašu, kad be policijos įsikišimo tėvų įtūžis nerims.

„Organizuosime patruliavimą. Sustiprinsime jį dienos, vakaro ir nakties metu, kad užtikrintume, jog šiame regione bus galima tęsti švietimą“, – teigė policijos viršininkas Laurentas Van Dorenas.

Pagrindiniai priešiškai nusiteikusių tėvų nuogąstavimai yra, kad lyties ir seksualinės tapatybės sąvokų mažamečiai bus mokomi per anksti. Mažamečių tėvai įsitikinę, kad šeimos pačios turėtų spręsti, kada ir kaip diskutuoti šiomis temomis su savo vaikais.

Rašyti komentarą
Komentarai (100)

Julija

Kokios cia bedos sukurti atskira mokykla tiems visiems nesveikiems ir tegul jie ten laikositegul ja islaiko ir t.r

nusivylęs senelis...

su tokia viltimi atsiverčiau straipsni ! kurios Lietuvos mokyklos ? gal ir mes jau pradėjome priešintis debilizmui ? jeeee.. ! deja , deja ne pas mus ...gaila , kad spaliai byra ... tikrai prisidėčiau !

Anonimas

REIKĖTŲ PROTINTI SAVO VAIKUS .KAD NUO PAT PIRMOS PAMOKOS, PER TAS PALEISTUVYBĖS PAMOKAS VAIKAI GALĖTŲ HAOSUS KLASIŠKUS SUKELTI ---BALSŲ GARSUMAS ,KOJŲ BILDESIAI . JAUNIMAS KURYBINGAS......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS