Estijoje sukėlė nerimą masinės bičių žūtys | KaunoDiena.lt

ESTIJOJE SUKĖLĖ NERIMĄ MASINĖS BIČIŲ ŽŪTYS

  • 0

Estijos žemės ūkio ministerija kitą savaitę šaukia skubų pasitarimą dėl įvairiuose šalies regionuose fiksuojamų masinių bičių žūčių, kurių priežastys nėra aiškios.

Į liepos 19-ąją numatytą apvaliojo stalo pasitarimą pakviesti Žemės ūkio ministerijos, Veterinarijos ir maisto departamento, Žemės ūkio ir prekybos rūmų, šalies bitininkus, medaus gamintojus, sodininkus, ūkininkus vienijančių organizacijų, mokslo įstaigų, taip pat geležinkelių infrastruktūros ir pervežimų operatorių atstovai.

Per pastarąsias dvi savaites užfiksuotos net penkios masinės bičių žūtys keturiuose Estijos regionuose. Veterinarijos ir maisto departamento specialistai apsilankė kiekvienoje šių vietų ir paėmė mėginius, kad galėtų nustatyti bičių mirties priežastis, taip pat tai, kuo šiose apylinkėse purškiami augalai.

„Žuvo labai daug bičių, todėl tai – rimta problema. Net ir vienas masinės bičių žūties atvejis – tai jau daug“, – pareiškė žemės ūkio ministras Tarmo Tammas.

Jo žodžiais, šio reiškinio priežastys turėtų paaiškėti artimiausiomis savaitėmis.

Prieš dešimtmetį Jungtinėse Valstijose prasidėjusi masinio bičių dingimo banga netrukus pasiekė Europą, pasklido po visą pasaulį, aplenkdama tik Australijos žemyną. Vieningos nuomonės dėl to, kas kaltas dėl daugybės bičių žūties, nebuvo pasiekta – buvo minimos bičių ligos, neatsakinga žmogaus veikla, perdėtas chemikalų naudojimas žemės ūkyje, genetiškai modifikuoti organizmai.

Gairės: Estija, bitės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS