Gaisrai Kalifornijoje sunaikino apie 7000 pastatų | KaunoDiena.lt

GAISRAI KALIFORNIJOJE SUNAIKINO APIE 7000 PASTATŲ

  • 0

Kalifornijoje šį mėnesį siaučiantys miškų gaisrai, nusinešę 42 žmonių gyvybes, taip pat sunaikino apie 7 tūkst. namų ir kitų statinių, o toliau tiriant ugnies nuniokotas teritorijas šie skaičiai dar gali didėti, ketvirtadienį pranešė tarnybos.

Sudegusių namų ir statinių skaičius šoktelėjo nuo 5 700 iki 6 900, kai ugniagesiai grįžo į labiausiai nukentėjusias teritorijas ir patikrino atokias ir kaimiškas vietoves, kurių anksčiau negalėjo pasiekti, sakė Kalifornijos miškų ir priešgaisrinės saugos departamento atstovas Danielis Berlantas.

Anot jo, dauguma naujai priskaičiuotų pastatų sudegė spalio 8–9 dienomis, kai miškų gaisrai įsiplieskė Kalifornijos vyndarystės regione ir aplinkinėse vietovėse.

„Skaičiuojame namus ir kitus statinius, bet taip pat komercinius statinius ir pagalbinius pastatus, tokius kaip tvartai ir daržinės“, – sakė D. Berlantas.

Per pastarąjį ugnies siautėjimą Kalifornijoje žuvo mažiausiai 42 žmonės, iš jų 22 – per gaisrą Sonomos apygardoje. Tai trečias daugiausiai aukų pareikalavęs gaisras per Kalifornijos istoriją.

Pats pražūtingiausias gaisras valstijoje įvyko 1933 metais, kai Los Andžele žuvo 29 žmonės, o 1991 metais gaisras Ouklende nusinešė 25 gyvybes.

Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas (Džeris Brounas) trečiadienio vakarą paskelbė įsaką, kuriuo siekiama paspartinti žalos padarinių šalinimą, o tarnybos skelbia sustabdžiusios miškų gaisrų plitimą.

Dešimtims tūkstančiams žmonių leista grįžti namo, tačiau daugiau nei 15 tūkst. žmonių tebėra evakuoti. Vis dėlto šis skaičius nuo šeštadienio, kai evakuotųjų buvo apie 100 tūkst., smarkiai sumažėjo.

J. Browno potvarkiu taip pat leidžiama vyno gamintojams perkelti vynų degustacijos sales ir laikinai panaikino mokesčius mobiliųjų namelių parkams ir surenkamiems namams visoje valstijoje.

Be to, iki 2018 metų balandžio visoje valstijoje pratęsiamas draudimas dirbtinai didinti kainas stichinių nelaimių metu ir sudaromos galimybės greičiau pasamdyti darbuotojų, reikalingų skubios gelbėjimo ir padarinių šalinimo operacijoms.

Los Andželo apygardos pareigūnai nurodė, kad ant Vilsono kalno, mėginant užgesinti ant stataus šlaito rusenantį miško, rasti apdegę žmogaus palaikai.

Trečiadienį vakarą rastą vyro lavoną atpažinti mėgins koronerio biuras, sakė šerifo biuro seržantas Vincentas Plairas (Vinsentas Pleiras).

Kalifornijos ugniagesiai taip pat kovoja su gaisru, dėl kurio buvo smarkiai uždūmintas universitetinis pajūrio miestelis Santa Krusas.

Šioje raižytoje vietovėje miško gaisras išplito iki beveik 1,3 kv.km; pavojus gresia apie 300 namų.

Keletas jį gesinančių ugniagesių buvo lengvai sužeisti.

GALERIJA

  • Gaisrai Kalifornijoje sunaikino apie 7000 pastatų
  • Gaisrai Kalifornijoje sunaikino apie 7000 pastatų
  • Gaisrai Kalifornijoje sunaikino apie 7000 pastatų
  • Gaisrai Kalifornijoje sunaikino apie 7000 pastatų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS