Gaisro Ouklando loftų pastate aukų padaugėjo iki 36 | KaunoDiena.lt

GAISRO OUKLANDO LOFTŲ PASTATE AUKŲ PADAUGĖJO IKI 36

  • 0

Kalifornijoje buvusį sandėlio pastatą, kuriame buvo įsikūręs nelegalus loftų kompleksas, per elektroninės muzikos vakarėlį nuniokojusio gaisro aukų pirmadienį padaugėjo iki 36.

Tuo tarpu ugniagesiai pranešė, kad stabdo darbus dėl pavojaus, kurį kelia sugriūti galinčios apdegusio pastato konstrukcijos.

Alamidos apygardos šerifo padėjėja Tya Modeste (Taja Modestė) nurodė, kad pavyko nustatyti 11-os iš 36 gaisro Ouklande aukų tapatybę. Anksčiau skelbta, kad per gaisrą žuvo 33 žmonės.

„Mums nesiseka nustatyti gaisro priežastį ir mes manome, kad aukų skaičius dar augs“, – sakė ugniagesių vadovė Teresa Deloach Reed (Teresa Dilouč Rid).

Gaisras netoli San Fransisko esančiame Ouklando mieste įsiplieskė penktadienį apie 23 val. 30 min. vietos (šeštadienį 9 val. 30 min. Lietuvos) laiku užgriozdintame buvusio sandėlio pastate, kur gyveno ir dirbo menininkai bei studentai, nors nebuvo išduotas leidimas pastatą naudoti šiuo tikslu.

Elektroninės muzikos vakarėlis, kuriame dalyvavo 50–100 žmonių, taip pat buvo surengtas be leidimo.

Dėl sparčiai išplitusio gaisro daugelis vakarėlio dalyvių nespėjo pabėgti. Kūnai buvo rasti gulintys įvairiose šio bohemiško loftų komplekso, vietos gyventojų vadinto „Oakland Ghost Ship“ (Ouklando vaiduoklių laivu), vietose.

Pasak T.D.Reed, ugniagesiams pavyko patekti į užpakalinę pastato dalį, kurioje, kaip manoma, gaisras prasidėjo.

Vėlų sekmadienio vakarą darbai buvo sustabdyti ir pastatą apsupo pareigūnai, kad į jį galėtų patekti federaliniai tyrėjai iš Alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų biuro.

Tačiau netrukus po vidurnakčio žuvusiųjų paieška buvo visai nutraukta, pastebėjus, kad įlūžo virš išorinės priekinės pastato sienos esantis parapetas.

Pasak T.D.Reed, darbus planuojama atnaujinti po to, kai padėtį įvertins konstrukcijų inžinieriai ir pateiks savo planą.

Iki šiol identifikuotos aukos buvo 17-35 metų amžiaus.

Kai kurie žuvusieji buvo atvykę iš Europos ir Azijos, sakė Alamidos apygardos šerifo departamento seržantas Ray Kelly (Rėjus Kelis), tačiau konkrečių šalių neįvardijo.

GALERIJA

  • Gaisro Ouklando loftų pastate aukų padaugėjo iki 36
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS