Indonezijoje ugnikalnio dujomis apsinuodijo 30 žmonių | KaunoDiena.lt

INDONEZIJOJE UGNIKALNIO DUJOMIS APSINUODIJO 30 ŽMONIŲ

  • 0

Indonezijoje 30 žmonių gydomi dėl apsinuodijimo sieros dujomis, pasklidusiomis iš Idženo ugnikalnio Rytų Javoje, ketvirtadienį pranešė nelaimių valdymo agentūra.

Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho (Sutopas Purvas Nugrohas) sakė, kad iš ugnikalnio kraterio trečiadienį maždaug 19 val. 15 min. vietos (14 val. 15 min. Lietuvos) laiku buvo išmestas toksiškų dujų ir garų stulpas.

Pasak jo, evakuotis turėjo daugiau kaip 170 gyventojų iš kelių kaimų ant ugnikalnio šlaitų, o kai kurie apsinuodiję žmonės duso ir vėmė.

Idženo ugnikalnis garsėja įspūdingu sieros ežeru ir pavojinga bei sekinančia naktine sieros kasyba, pasitelkiant mažai apmokamus darbininkus.

Sutopo Purwo Nugroho sakė, kad Idženo viršūnėje šiuo metu negalima lankytis ir dirbti, bet apskritai ugnikalnio būklė lieka normali.

Indonezijoje, kuri priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno ugnies žiedui – tektoninių lūžių lankui, kuriame dažnai įvyksta žemės drebėjimų ir ugnikalnių užsiveržimų – yra daugiau kaip 120 veikiančių ugnikalnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS