Irane įvyko naujų smurtinių protestų prieš vandens užterštumą | KaunoDiena.lt

IRANE ĮVYKO NAUJŲ SMURTINIŲ PROTESTŲ PRIEŠ VANDENS UŽTERŠTUMĄ

  • 0

Pietvakarių Irane vėlai sekmadienį prieš vandens užterštumą protestavę demonstrantai susirėmė su saugumo pajėgomis, praėjus parai po panašių naktinių susirėmimų, per kuriuos buvo sužeisti keli protestuotojai, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Vėliausi protestai vyko Abadane, esančiame už 12 km nuo Choramšahro miesto, kur šeštadieni 11 žmonių buvo sužeisti nežinomam vyrui pradėjus šaudyti į demonstrantus, paskelbė pareigūnai.

Valstybinė naujienų agentūra IRNA nepatikslino, kiek žmonių dalyvavo protesto akcijoje Abadane, bet nurodė, kad saugumo pajėgos mėgino išvaikyti "viešąją tvarką trikdžiusią" minią.

Pranešime sakoma, kad demonstrantai, protestavę prieš prastos kokybės vandens tiekimą viename vakariniame miesto rajone, svaidė daiktus bei padegė šiukšlių konteinerių bei automobilį.

Agentūra nepranešė apie naujus sužeistuosius, bet pridūrė, kad per pastarąsias keturias dienas vandens užterštumas išprovokavo protesto akcijų dviejuose Chuzestano provincijos miestuose.

Chuzestanas buvo nusiaubtas 9-ąjį dešimtmetį kilusio ir aštuonerius metus trukusio Irano ir Irako karo. Dabar šios provincijos gyventojai nuolat kenčia nuo užterštumo ir sausros.

Dauguma provincijos gyventojų yra arabai, jau ilgą laiką besiskundžiantys, kad valdžia juos diskriminuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS