Japonijoje nuslinkus lavinai žuvo septyni moksleiviai ir mokytojas | KaunoDiena.lt

JAPONIJOJE NUSLINKUS LAVINAI ŽUVO SEPTYNI MOKSLEIVIAI IR MOKYTOJAS

  • 0

Japonijoje pirmadienį nuslinkusi lavina nusinešė septynių moksleivių ir vieno mokytojo gyvybes, o dar daugiau kaip 40 žmonių, kaip pranešama, buvo sužeisti.

Daugiau kaip 100 karių buvo pasiųsti į didelę gelbėjimo operaciją Točigio prefektūroje, kur lavina užgriuvo mokyklos ekskursijos dalyvius slidinėjimo kurorte. Televizijos reportaže matėsi į kalnus kopiantys gelbėtojai ir laukiantys greitosios pagalbos automobiliai.

Nelaimė įvyko, kai iš viso 52 moksleiviai ir 11 mokytojų iš septynių vidurinių mokyklų buvo išėję į trijų dienų žygį kalnuose, pranešė pareigūnai.

Meteorologai buvo perspėję, kad regione į šiaurę nuo Tokijo nuo sekmadienio iki pirmadienio numatomas smarkus snygis, o kalnuose gali nuslinkti lavinų.

Naujausiais patikslintais duomenimis, vienas mokytojas ir septyni moksleiviai, dauguma – iš šioje prefektūroje esančios Otavaros vidurinės mokyklos, buvo rasti be gyvybės ženklų, naujienų agentūrai AFP sakė vienas Točigio prefektūros nepaprastųjų padėčių valdymo pareigūnas .

Japonijoje mirtis tokiomis aplinkybėmis oficialiai pripažįstama tik tuomet, kai ją patvirtina gydytojai.

Anksčiau pareigūnai skelbė, kad aštuoni moksleiviai buvo be gyvybės ženklų.

Dar maždaug 40 žmonių buvo sužeisti, tarp jų yra du moksleiviai, kurių būklė rimta, sakė minėtas prefektūros pareigūnas.

„Visi šie žmonės buvo nukelti nuo kalno ir šiuo metu yra vežami į ligonines“, – sakė jis AFP.

Lavina nuslinko Nasu miesto teritorijoje, maždaug už 120 km į šiaurę nuo Tokijo, paskutinę moksleivių ekskursijos dieną, informavo Točigio administracija. Pasak pareigūnų, prefektūros gubernatoriaus prašymu į gelbėjimo operaciją buvo pasiųsta karių.

Vietos žiniasklaida citavo ekspertus, sakiusius, kad tai tikriausiai buvo paviršinė lavina, kurią sukėlė gausus sniegas, susikaupęs ant ankstesnio slidaus sniego sluoksnio.

Šis kalnų žygis „yra kasmetinis renginys, ir niekada anksčiau nebuvo įvykę jokio didelio nelaimingo atsitikimo“, naujienų agentūrai „Jiji Press“ sakė vienas mokytojų.

„Iš tikrųjų esu sukrėstas“, – pridūrė jis.

Slidinėjimo kurortas, kuriame įvyko nelaimė, buvo uždarytas iki kito sezono pradžios, sakoma jį prižiūrinčios bendrovės tinklapyje. Slidininkų ten jau nebebuvo, o keltuvas buvo išjungtas.

Tačiau moksleivių kalnų žygio, organizuoto vietos fizinio lavinimo pareigūnų, dalyviams buvo duotas leidimas naudotis kai kuria infrastruktūra kurorto teritorijoje.

GALERIJA

  • Japonijoje nuslinkus lavinai žuvo septyni moksleiviai ir mokytojas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS