JAV smarki audra buvo palikusi be elektros beveik 1,5 mln. vartotojų | KaunoDiena.lt

JAV SMARKI AUDRA BUVO PALIKUSI BE ELEKTROS BEVEIK 1,5 MLN. VARTOTOJŲ

  • 0

JAV šiaurės rytų regione pirmadienį siautusi smarki audra, atnešusi uraganinių vėjų ir smarkių liūčių, paliko be elektros daugybę namų, o dėl padarytos žalos kai kurios bendruomenėse teko atšaukti Helovino renginius.

Vienu metu be elektros buvo likęs beveik 1,5 mln. namų ūkių ir verslo įmonių. Antradienį paryčiais daugiau kaip milijonui vartotojų šviesa dar nebuvo įjungta.

Naujajame Hampšyre šėlstantys vandenys nuplovė vieną namą, Masačusetse į krantą buvo išmesta jachtų, o nuo vieno statomo tilto tarp Meino ir Naujojo Hampšyro valstijų vėjas nustūmė tuščią sunkvežimį pastoliams vežioti.

Taip pat buvo išversta tūkstančiai medžių; kai kurie jų užgriuvo ant pastatų arba automobilių.

„Aplink mane virto medžiai. Girdėjau, kaip jie griūna“, – apie savo pirmadienio kelionę į darbą pasakojo elektros tinklų bendrovės „Central Maine Power“ atstovas Johnas Carrollas (Džonas Kerolas).

„Buvo baisu. Tai buvo nesutramdoma“, – pridūrė jis.

Nors audra buvo labai smarki, laimei, nebuvo jokių pranešimų apie smarkiai nukentėjusius žmones.

Stichija visa jėga smogė Naujajai Anglijai: Masačusetso valstijos Menkių kyšulio miestelyje Mašpyje vėjo gūsių greitis siekė 132 km/val., o Vašingtono kalno observatorijoje Naujajame Hampšyre – net 209 km per valandą.

Meine be elektros liko apie 500 tūkst. namų ir įmonių – netgi daugiau negu per liūdnai pagarsėjusią 1998-ųjų lijundrą. Dar apie 450 tūkst. vartotojų neturėjo šviesos Naujajame Hampšyre, kur vėjo gūsių greitis siekė 126 km per valandą.

Viename dramatiškame vaizdo įraše matyti, kaip Naujojo Hampšyro mieste Vorene vienaukštį namą nuplovė ištvinusios upės srautas. Pastatas vėliau rėžėsi į tiltą ir subyrėjo. Laimei, žmonių jo viduje nebuvo.

Kai kurie miestai ir miesteliai Meine, Naujajame Hampšyre, Masačusetse ir Konektikute atidėjo antradienio vakarą turėjusias vykti tradicines Helovino persirengėlių eitynes iki sekmadienio vakaro, nes klaidžioti tamsiomis gatvėmis būtų pernelyg pavojinga dėl nutrauktų elektros laidų ir nuolaužų.

Elektros tiekimas pamažu atkuriamas, bet didžiausia valstijos elektros tinklų bendrovė perspėjo gyventojus nusiteikti, kad kai kur be šviesos gali tekti apseiti net savaitę.

Sekmadienį ši audrų sistema taip pat padarė žalos Penksilvanijoje, Naujajame Džersyje ir Niujorke. Naujajame Džersyje, Bejono mieste, viena barža buvo išmesta į krantą, veikiausiai nutrūkus švartavimosi lynams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS