Kelne per įkaitės išlaisvinimo operaciją sužeisti keli žmonės | KaunoDiena.lt

KELNE PER ĮKAITĖS IŠLAISVINIMO OPERACIJĄ SUŽEISTI KELI ŽMONĖS

  • 2

Vokietijos policija pirmadienį pareiškė neatmetanti galimybės, kad įkaitę Kelno traukinių stotyje paėmęs, Molotovo kokteilį sviedęs ir kelis žmones sužeidęs vyras turėjo teroristinių motyvų.

Policija informavo incidento vietoje aptikusi pasą, išduotą vienam 55-erių sirui. Anot pareigūnų, įtariamasis tvirtino esąs džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) narys.

„Tiriamos visos galimybės, neatmetame ir terorizmo (versijos)“, – per spaudos konferenciją sakė Kelno policijos viršininko pavaduotoja Miriam Brauns.

Stoties patalpas šturmavę gerai ginkluoti policijos specialiųjų pajėgų pareigūnai panaudojo kurtinamąsias granatas ir pašovė įtariamąjį, taip pat išlaisvino nesunkiai sužeistą įkaitę. Dar du žmonės buvo sužaloti, o užpuolikas, į kurį pataikė kelios kulkos, buvo sunkiai sužeistas.

Apie padėtį Kelno geležinkelių stotyje – vienoje judriausioje Europoje – miesto tarnyboms buvo pranešta 12 val. 42 min. vietos (13 val. 42 min. Lietuvos) laiku. Pareigūnai evakavo teritoriją ir laikinai nutraukė susisiekimą šioje stotyje, esančioje šalimais įspūdingos Kelno katedros su dviem bokštais.

Į stotyje veikiantį restoraną „McDonalds“ įėjęs vyras sviedė liepsnojantį Molotovo kokteilį ir juo sužeidė vieną 14-metę mergaitę. Stotyje kilo panika,

Vienas liudininkas sakė žurnalistams, kad matė greitai bėgusią mergaitę, kurios koja buvo apėmusios liepsnos. Nukentėjusiajai pagalbą suteikė aplink buvę žmonės.

Rastas Sirijos pasas

Greitojo maitinimo restorane suveikus purkštuvų sistemai ir vandeniu užliejus patalpą, užpuolikas įžengė į gretimą vaistinę ir įkaite paėmė vieną moterį, taip pat grasindamas ją padegti, pranešė policija.

Įtariamojo motyvą nustatyti ir įtampą sumažinti mėginę pareigūnai su juo kurį laiką derėjosi, o vėliau, apie 15 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku, pradėjo šturmuoti vaistinę.

Kai policija šturmavo tą patalpą, užpuolikas turėjo tikrą pistoletą arba jo imitaciją, degaus skysčio turistinių ir dujų kanistrų, kurių du buvo suklijuoti lipnią juosta.

„Jėgą panaudoję specialiųjų pajėgų pareigūnai įveikė vyrą. Policijos veiksmų metu jis sužeidė du pašalinius asmenis, vieną iš jų – sunkiai“, – sakoma policijos išplatintame pareiškime.

Pareigūnai sakė dar nenustatę įtariamojo, kuriam buvo atlikta operacija, tapatybės. Manoma, kad jis yra 55 metų imigrantas iš Sirijos.

Vaistinėje buvo rasti Sirijos piliečio tapatybės dokumentai, išduoti leidimą gyventi Vokietijoje iki 2021-ųjų turinčiam vyrui.

Pagal dokumentus atpažintas vyras yra žinomas policijai dėl ankstesnių nusikaltimų, tokių kaip vagystė ir narkotikų laikymas.

Kaip televizijai NTV sakė Kelno kriminalinės policijos vadovas Klausas-Stephanas Beckeris (Klausas Štefanas Bekeris), šis incidentas „galėjo būti sužlugdytas teroristinis išpuolis“.

Įtariamasis paliko restorane lagaminą ir krepšį bei reikalavo „paleisti vieną tunisietę“, nedetalizuodamas nurodė aukšto rango policininkas Klausas Rueshenschmidtas (Klausas Riušenšmitas).

Policija sukūrė svetainę, kur vis norintieji gali įkelti su incidentu susijusių nuotraukų ir vaizdo medžiagos, o tyrėjai „dirba visu pajėgumu“.

Po kelių pastaraisiais metais Vokietijoje įvykdytų išpuolių šalyje tebegalioja aukšto laipsnio parengtis.

Kruviniausias išpuolis, už kurį atsakomybę prisiėmė IS, įvyko 2016-aisiais, kai į vienos Berlyno kalėdinės mugės teritoriją įvažiavo sunkvežimis ir sutraiškė 12 žmonių.

2018-ųjų birželį Vokietijos policija paskelbė užkirtusi kelią potencialiai pirmai biologinei atakai. Tąsyk buvo suimtas vienas tunisietis, turėjęs mirtinai nuodingo ricino ir medžiagų bomboms gaminti.

Vokietija išlieka džihadistų grupuočių taikinys, ypač todėl, kad ši valstybė yra prisijungusi prie tarptautinės koalicijos, kovojančios su IS Irake ir Sirijoje. Be to, Vokietijos pajėgos nuo 2001 metų veikia Afganistane.

GALERIJA

  • Kelne per įkaitės išlaisvinimo operaciją sužeisti keli žmonės
  • Kelne per įkaitės išlaisvinimo operaciją sužeisti keli žmonės
  • Kelne per įkaitės išlaisvinimo operaciją sužeisti keli žmonės
  • Kelne per įkaitės išlaisvinimo operaciją sužeisti keli žmonės
  • Kelne per įkaitės išlaisvinimo operaciją sužeisti keli žmonės
  • Kelne per įkaitės išlaisvinimo operaciją sužeisti keli žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Vokietijos kasdienybė... Tai arbai peiliu ką subado, tai moteri kokia užpuola ir taip kekvieną mielą dieną po kelis tokius atvejus šalies mastu. Ir to jau nepakeisi nės išgrusti lauk toki jų kieki beveik neimanoma nebent aušvicą vėl atidaryti.. Mums gi reikėtu ne kartoti kitų klaidas o mokintis iš svetimų klaidų. Reikia neisileisti į savo šalį jų, nės kad ir kaip purvasklaida stengiasi prapagandą varyti kokie jie geri ir pukuoti kai jų prisirinks daug jie pradės rodyti tikrą savo veidą, bėt kaip ir Vokietijos, UK, ar Prancuzijos atvėjais bus jau per vėlu.

Kirvis

Kada tas apsepusias baidykles 100% iskraustys is Europos atgal i smelynus?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS