Kijevas karą Rytų Ukrainoje pripažino „laikina Rusijos okupacija“ | KaunoDiena.lt

KIJEVAS KARĄ RYTŲ UKRAINOJE PRIPAŽINO „LAIKINA RUSIJOS OKUPACIJA“

  • 7

Ukrainos parlamentas ketvirtadienį šalies rytuose vykstantį karą oficialiai pripažino „laikina Rusijos okupacija“, taip sukeldamas separatistų ir Maskvos įniršį.

Naująjį įstatymą, apibrėžiantį Ukrainos pajėgų ir prorusiškų separatistų konfliktą, Kijevas priėmė praėjus bemaž ketveriems metams nuo kovų, jau pareikalavusių daugiau kaip 10 tūkst. gyvybių, pradžios. Jis kilo netrukus po to, kai per protestus Kijeve buvo nuversta Kremliui palanki šalies vadovybė.

Ukraina ir Vakarų sąjungininkės ilgą laiką kaltino Rusiją konfliktą Rytų Ukrainoje pradėjus kaip atsaką į Kijevo sprendimą palaikyti glaudesnius ryšius su Europos Sąjunga (ES).

Naujajame įstatyme Rusija, be kita ko, kaltinama agresija. Tačiau Kremlius, nepaisydamas daugybės įrodymų, kad jo kariai ir ginkluotė kirsdavo Ukrainos-Rusijos sieną ir patekdavo į konflikto zoną, tokį kaltinimą neigia.

Be to, pagal ketvirtadienį priimtą įstatymą vadovavimas kampanijai Ukrainos rytuose iš saugumo tarnybos rankų pereina šalies kariuomenei.

Kad įstatymas įsigaliotų, ji dar turės pasirašyti prezidentas Petro Porošenka, pats pateikęs ji parlamentui.

„Ir toliau dėsime pamatus, kurie leistų okupuotas Ukrainos teritorijas reintegruoti (į šalies sudėtį) pasitelkiant politines ir diplomatines priemones“, - po balsavimo, kuriame už įstatymo projektą pasisakė 280 deputatų, prieš - 36, rašė P. Porošenka.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos parlamentas, laikina Ruijos okupacija, Petro Porošenka
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

šitas kruvinas paršas ne prezidentas jis kgbistinis tetuška

BRONIUS TAMALIUNAS.

VA. SENEI TAIP REIKEJO..IR DABAR VISAS DEMOKRATINIS PASAULIS TURI LAIKYTIS TOKIOS LINIJOS, IR VISI SPRENDIMAI TIK IS SITO TASKO. RUSIJE AGRESORIUS IR OKUPANTAS.IR SPAUSTI DAR DIDESNEMIS SANKCIJOMIS.

Jus duhai

TERORUSIJA!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS