Kinija ragina JAV ir Šiaurės Korėją nebegrasinti viena kitai | KaunoDiena.lt

KINIJA RAGINA JAV IR ŠIAURĖS KORĖJĄ NEBEGRASINTI VIENA KITAI

  • 0

Kinija ragina viena kitai grasinančias JAV ir Šiaurės Korėją „nuspausti stabdžius“ ir siekti taikaus savo ginčo sprendimo.

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang Ji), antradienį kalbėdamas telefonu su Rusijos diplomatijos lyderiu Sergejumi Lavrovu, pareiškė, kad tos šalys niekam neturėtų leisti „kurstyti konflikto ant savo slenksčio“.

Kinija ir Rusija paragino JAV nutraukti tame regione vykdomas didelio masto karines pratybas, o Pchenjaną – atsisakyti savo raketų ir branduolinių užtaisų bandymų. Pekino ir Maskvos teigimu, tai būtų pirmas žingsnis tiesioginių derybų link.

Kinijos užsienio reikalų ministerija citavo S.Lavrovą, sakiusį, jog įtampa gali padidėti, jei JAV ir Pietų Korėja rugpjūčio 21-ąją pradės savo planuojamas pratybas. Rusijos diplomatijos vadovo nuomone, šio ginčo karinis sprendimas būtų „visiškai nepriimtinas“.

Tuo metu JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį pagyrė Šiaurės Korėjos lyderio sprendimą atidėti planus paleisti kelias balistines raketas link Ramiajame vandenyne esančio Guamo, kur įsikūrusios kelios strategiškai svarbios amerikiečių karinės bazės.

„Šiaurės Korėjos (lyderis) Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) priėmė labai išmintingą ir gerai apgalvotą sprendimą. Alternatyvus (sprendimas) būtų buvęs ir katastrofiškas, ir nepriimtinas!“, – parašė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

Apie savo sprendimą atidėti planus paleisti raketų Guamo link Šiaurės Korėjos lyderis pranešė antradienį.

Vis dėlto jis perspėjo, kad šis itin provokuojantis žingsnis gali būti atliktas, jeigu bus tolesnių Vašingtono „beatodairiškų veiksmų“.

Pastaruoju metu abiejų pusių karingi pareiškimai buvo daugiausiai susiję su Šiaurės Korėjos grasinimais paleisti keturias balistines raketas virš Japonijos Guamo link. Šioje JAV užjūrio teritorijoje esama įvairių karinių objektų, tarp jų didelė Andersono oro pajėgų bazė ir Guamo karinio laivyno bazė, taip pat laikoma apie 6 000 amerikiečių karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS