Kinijoje nuošliauža pasiglemžė 24 gyvybes | KaunoDiena.lt

KINIJOJE NUOŠLIAUŽA PASIGLEMŽĖ 24 GYVYBES

  • 0

Kalnuotoje pietvakarinėje Kinijos Sičuano provincijoje smarkių liūčių sukelta purvo nuošliauža antradienį pasiglemžė mažiausiai 24 žmonių gyvybes, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Šią vasarą dėl ekstremalių oro sąlygų šalyje kilo ištisa virtinė nuošliaužų bei potvynių. Per juos žuvo daugybė žmonių, dešimtys tūkstančių buvo priversti palikti savo namus.

Nuošliauža apie 6 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku nuslinko viename Pugė apygardos kaime, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“. Pasak jos, dar keturi žmonės buvo sužeisti ir vienas lieka dingęs.

Iki antradienio vakaro, valdžios vertinimu, sunaikintas 71 namas, išardyti penki kilometrai kelių, socialiniuose tinkluose pranešė Sičuano vyriausybės informacinis biuras.

Vietos policijos pajėgos savo paskyroje socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdais, kaip dumblu apsitaškę darbininkai stovi balose ir darbuojasi kastuvais, moterys spalvingomis skarelėmis stebi gelbėjimo darbus nuo apardytos kalvos. Vienoje nuotraukoje šalmuoti vyrai oranžiniais kombinezonais per javų lauko purvą neša neštuvuose vyrą, laikydami jam prijungtą lašelinę.

Kinijos kaimiškose ir kalnuotose teritorijose nuošliaužų susidaro gana dažnai, ypač po smarkaus lietaus.

Sičuano provincijos Sinmo kaime, birželį nuslinkus vienam kalno šlaitui, akmenys užgriuvo apie 40 namų. Tąsyk žuvo mažiausiai 10 žmonių.

Liepą nuošliaužos ir potvyniai pasiglemžė 63 gyvybes centrinėje Hunano provincijoje. Apie 1,6 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

GALERIJA

  • Kinijoje nuošliauža pasiglemžė 24 gyvybes
  • Kinijoje nuošliauža pasiglemžė 24 gyvybes
  • Kinijoje nuošliauža pasiglemžė 24 gyvybes
  • Kinijoje nuošliauža pasiglemžė 24 gyvybes
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS