Kinijoje peiliu ginkluotas užpuolikas sužeidė septynis vaikus | KaunoDiena.lt

KINIJOJE PEILIU GINKLUOTAS UŽPUOLIKAS SUŽEIDĖ SEPTYNIS VAIKUS

  • 0

Kinijos šiaurinėje dalyje penktadienį peiliu ginkluotas užpuolikas sužeidė septynis pradinukus.

Tai buvo naujausias iš virtinės išpuolių prieš moksleivius šioje šalyje.

Per incidentą, kuris įvyko Handžongo mieste, taip pat buvo sužeisti du suaugusieji. Valstybinis transliuotojas CCTV pranešė, kad įtariamasis yra 58 metų vyras, anksčiau nuteistas už vagystę ir kaip manoma, norėjęs „atkeršyti visuomenei“.

Apie sužeistų vaikų būklę nepranešama, bet socialiuose tinkluose valstybinių žiniasklaidos priemonių paskyrose paskelbtose nuotraukose matyti, kaip vienas iš vaikų yra išnešamas neštuvais.

Kinijoje tokie užpuolikai dažnai naudojasi kirviais arba namų gamybos sprogmenimis, kadangi šalies įstatymai labai griežtai kontroliuoja šaunamųjų ginklų įsigijimą ir laikymą. Mokyklose įvyksta nemažai tokių incidentų. Per vieną tokių išpuolių virtinę 2010 metais buvo nužudyta 20 vaikų, todėl vyriausybės pareigūnai buvo priversti reaguoti ir sugriežtinti saugumą kai kuriose mokyklose.

2012 metų gruodžio mėnesį peiliu ginkluotas užpuolikas sužeidė daugiau nei 20 vaikų prie pradinės mokyklos Kinijos Henano provincijoje. Išpuolis buvo įvykdytas tą pačią dieną kaip ir masinės šaudynės Niutaune, Konektikute, per kurias pradinėje mokykloje buvo nužudyti 26 žmonės.

Anksčiau šiais metais Kinijai priklausančioje Hainano saloje užpuolikas peiliu sužeidė 10 vaikų ir nusidūrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS