Kopenhagoje ugniagesiai antrą dieną iš eilės kovoja su gaisru istorinėje biržoje | KaunoDiena.lt

KOPENHAGOJE UGNIAGESIAI ANTRĄ DIENĄ IŠ EILĖS KOVOJA SU GAISRU ISTORINĖJE BIRŽOJE

Danų ugniagesiai trečiadienį antrą dieną iš eilės kovoja su gaisru Kopenhagos XVII amžiaus buvusioje vertybinių popierių biržoje.

Gaisras restauruojamame raudonų plytų Biržos pastate, dar vadinamame Biorsenu, kilo antradienį 7 val. 30 min. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku, po pastato variniu stogu, žurnalistams pranešė gelbėjimo tarnybos.

54 metrų aukščio bokšto smailė lūžo ir nukrito į gatvę. Vaizdai sukrėtė Daniją.

Gelbėjimo tarnybos antradienį paskelbė, kad gaisras suvaldytas, bet dalis pastato toliau degė. Ugniagesiai dirbo per naktį, o trečiadienį ryte tebekovojo su liepsnomis.

Nusiaubtoje pastato dalyje liko tik išorinės sienos, platformoje „X“ nurodė ugniagesių tarnyba.

Pranešime priduriama, kad stengiamasi užtikrinti sienų stabilumą ir kad stebimos nepažeistos dalys. Ugniagesiai prognozuoja, kad su ugnimi kovos dar 24 valandas.

Kopenhagos gelbėjimo tarnybos atstovas spaudai Frankas Trieras Mikkelsenas (Frenkas Tryras Mikelsenas) naujienų agentūrai „Ritzau“ sakė, kad palei išorines sudegusios dalies sienas buvo pastatyta apie 40 konteinerių, kurių kiekvienas yra 12 metrų ilgio.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma, tyrėjai dar negali pateikti į įvykio vietą.

Trečiadienį Kopenhagos policija nurodė, kad buvo pradėtas išsamus tyrimas.

„Tai sudėtingas procesas, ir kol gausime atsakymą, gali praeiti keli mėnesiai“, – teigiama policijos išplatintame pranešime.

„Kol kas vykdome apklausas, saugome stebėjimo kamerų filmuotą medžiagą ir atliekame įvairius tyrimo veiksmus“, – cituojamas tyrimui vadovaujantis Brianas Bellingas (Brajanas Belingas).

Jo teigimu, laukia ilgas tyrimo procesas vien dėl to, kad dar nebuvo įmanoma apžiūrėti paties Biorseno.

Biorsenas – vienas seniausių ir garsiausių Danijos sostinės pastatų, kuriame laikoma didžiulė meno kolekcija ir veikia Danijos prekybos rūmai – yra vos už kelių žingsnių nuo Kristiansborgo rūmų, kur įsikūrę šalies parlamentas ir premjero biuras.

1619–1640 metais karaliaus Kristijono IV užsakymu pastatytame Biorsene iki praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio veikė vertybinių popierių birža.

Danijos prekybos rūmų direktorius Brianas Mikkelsenas (Brajanas Mikelsenas) sakė, kad pavyko surasti pastato bokšto viršūnę, kuri primena susipynusias keturių drakonų uodegas.

„Tai suteikė vilties žiburėlį. Nes jis vėl papuoš mūsų gražią darbo vietą ir Kopenhagą“, – platformoje „X“ nurodė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taigi

ksip matome karmos desnis veikia sparciai be atideliojimu -;;-;;-;;-

Tiek

likimu ir net valstybiu ten suzlugdyta,kad nei dievas padeda,nei ugnis nuodemes atpirks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS