Kremlius: Vakarų reikalavimai pašalinti B. al Assadą neturi perspektyvų | KaunoDiena.lt

KREMLIUS: VAKARŲ REIKALAVIMAI PAŠALINTI B. AL ASSADĄ NETURI PERSPEKTYVŲ

  • 3

Vakarų partnerių bandymai grįžti prie tezės, kad Sirijos konflikto sureguliavimas neįmanomas nepašalinus į prezidento posto Basharo al Assado (Bašaro Asado), neturi perspektyvų, pirmadienį pareiškė Kremlius.

„Grįžimas prie menamų bandymų sureguliuoti (konfliktą) deklaruojant mantrą „Assadas turi pasitraukti“ negali priartinti prie politinio krizės Sirijoje sureguliavimo“, – sakė žurnalistams prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis pabrėžė, kad „vienintelis galimas variantas – toliau tęsti tą patį kruopštų darbą – Ženevos procesą – ir pastangas Astanos proceso rėmuose“.

Taip D.Peskovas pakomentavo Prancūzijos diplomatijos vadovo Jeano-Marco Ayrault (Žano Marko Airo) pasisakymą, kuriame jis paragino Rusiją prisijungti prie derybų dėl Sirijos atities ir alternatyvos B.al Assadui paieškų.

Kremliaus atstovas spaudai pabrėžė, kad „yra Ženevos procesas ir Astanos procesas, kuris yra Ženevos proceso sudėtinė dalis“.

„(Konflikto sprendinio) paieškos vyksta būtent ten. Aišku, kad tai labai sudėtingas procesas, kuris, deja, trunka gerokai ilgiau nei galbūt mums visiems norėtųsi. Tačiau kol kas jokios kitos alternatyvos nėra“, – sakė D.Peskovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos, raketomis smogusios Sirijai, pademonstravo visišką nenorą veikti kartu su Rusija.

„Amerikiečiai tokiu būdu pademonstravo visišką nenorą kokiu nors būdu sąveikauti dėl Sirijos ir atsižvelgti į vieni kitų interesus bei būgštavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kai

kur jav perdaug sau leidzia su savo /demokratija kai pacioje jav saudomi vaikai vidury dienos ir tai primena kuklusklano /demokratija/ kur budavo be skrupulu susidorojama su negrais ir ta baltuju ideologija nera isnykusi is ju nusikaltelisku genu nes tai anglu nusikalteliai bege i amerika kur zude indenus ir veze vergijon negrus ir ta vergija iki siol bet nereklamuojama tai neveltui beveik visi ginkluoti nuo Kolumbo laiku...

Anonimas

tikrai amerikos vagys neturi jokių perspektyvų,net ir jei jie penkis karus sukels

Realybė

Konflikti suregulioti neįmanoma nes JAV siekia sunaikinti Siriją bei pasitarnauti Katarui. Visas šis konfliktas prasidėjo dėl tro kas Asandas nesutiko tiesti vamzdiną per savo teritoriją. Tada JAV ir Saudo Arabija apginklavo teroristus ir pradėjo puolimą bei Sirijos naikinimą. Tad išvada paprasta: JAV niekšai žudo žmones, naikina valstybes, ginkluoja teroristus vardan dolerio dominavimo. Viskas dėl pinigų. O visas likęs pasaulis padlaižiauja JAV ir tarnauja jų interesams. Gėda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS