Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių | KaunoDiena.lt

KRYMO POLITECHNIKUME STUDENTAS NUŽUDĖ 19 BENDRAMOKSLIŲ

  • 21

Vienoje Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio profesinėje mokykloje šios švietimo įstaigos auklėtinis trečiadienį nužudė 19 bendramokslių, sužeidė dar maždaug 50 žmonių ir nusižudė, pranešė regiono lyderis Sergejus Aksionovas ir vietos medikai.

„Patvirtinu 19 žuvusiųjų“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Krymo greitosios pagalbos centro direktorius Sergejus Astankinas.

Dauguma sužeistųjų yra vaikai; į ligonines, įvairiais duomenimis, paguldyti 37–39 žmonės. S. Aksionovas nurodė, kad hospitalizuoti 35 žmonės ir kad aštuonių būklė yra kritinė.

S. Aksionovo komentarai apie užpuoliką yra naujausi iš virtinės vis besikeičiančių paaiškinimų, kuriuos Rusijos pareigūnai pateikia dėl įvykių Kerčės politechnikume.

Iš pradžių pareigūnai pranešė apie dujų sprogimą, vėliau sakė, kad koledžo valgykloje sprogo užtaisas ir kad tai įtariamas teroro aktas. Tačiau liudininkai pranešė, kad bent kai kurias aukas užpuolikas ar užpuolikai nušovė.

S. Aksionovas per televiziją sakė, kad išpuolį įvykdęs studentas – vietos gyventojas, kuris veikė vienas – po atakos nusižudė.

Rusijos Tyrimų komitetas (TK) paskelbė, kad užpuolikas yra 18-metis Vladislavas Rosliakovas. Pranešime sakoma, kad saugumo kameros nufilmavo jį trečiadienio popietę su šautuvu įeinantį į politechnikumą ir šaudantį į studentus.

TK tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad V. Rosliakovas į technikumą įstojo 2015 metais.

Laikraštis RBK citavo vieną neįvardytą šios mokyklos studentą, sakiusį, kad V. Rosliakovas „smarkiai nekentė technikumo dėl piktų dėstytojų ir užsimindavo, kad jiems atkeršys“.

Prieštaringa informacija

Smurto išpuoliai Rusijos vidurinėse ir aukštosiose mokyklose labai reti, bet per kelerius pastaruosius metus buvo keletas didelio atgarsio sulaukusių atakų, nors jų aukų buvo gerokai mažiau.

TK nurodė, kad visos aukos mirė nuo šautinių žaizdų. Tai prieštarauja ankstesniems kitų pareigūnų pranešimams, kad aukos buvo sužeistos per sprogimą.

Painiavą atspindi ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino komentaras, kad aukos žuvo per sprogimą, pareikštas Tyrimų komitetui kaip tik skelbiant, kad jos buvo nušautos.

V. Putinas spaudos konferencijoje Sočyje, kur buvo susitikęs su Egipto prezidentu Abdel Fattahu el Sissi (Abdel Fatahu Sisiu), ataką pavadino „tragišku įvykiu“ ir pareiškė užuojautą aukų šeimoms.

Po išpuolio Krymo pareigūnai šiame Juodosios jūros pusiasalyje, kurį Rusija nuo Ukrainos atplėšė ir aneksavo 2014 metais, paskelbė nepaprastąją padėtį. Taip pat buvo sustiprintas saugumas prie naujo, šiemet atidaryto 19 km ilgio tilto, jungiančio pusiasalį su Rusija.

Aplink Kerčės politechnikumą dislokuoti kariuomenės daliniai.

TK anksčiau skelbė, kad koledžo valgykloje sprogęs užtaisas buvo prigrūstas žalojančių elementų.

Rusijos nacionalinės gvardijos vado pavaduotojas Sergejus Melikovas sakė, kad sprogstamasis užtaisas buvo savadarbis. Sprogmenų ekspertai patikrino koledžo pastatą, kur ieškojo kitų galimų bombų, nurodė Kovos su terorizmu komiteto atstovas Andrejus Pržezdomskis.

Vėliau naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi neįvardytu informuotu šaltiniu, pranešė, kad mokykloje buvo rastas ir neutralizuotas antras sprogstamasis užtaisas. Agentūra nurodė, kad oficialių komentarų šiuo klausimu kol kas negavo.

A. Pržezdomskis nurodė, kad V. Rosliakovo kūnas buvo rastas šalia pompinio šautuvo.

Vienas šaltinis gelbėjimo tarnybose sakė valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“, kad V. Rosliakovas turėjo leidimą ginklui.

Dėl šio išpuolio Krymas paskelbė trijų dienų gedulą.

Liudininkai apie sprogimą nekalbėjo, bet sakė, kad mokyklą atakavo vienas ar daugiau ginkluotų vyrų.

Laikraštis „Komsomolskaja Pravda“ citavo studento Semiono Gavrilovo žodžius, kad jis per paskaitą buvo užsnūdęs ir pabudo nuo šūvių garso. Tada jis apsidairęs ir pamatęs jauną vyrą su šautuvu, šaudantį į žmones.

„Aš užrakinau duris, tikėdamasis, kad jis manęs neišgirs“, – sakė S. Gavrilovas.

Pasak jo, policija maždaug po 10 minučių atvyko evakuoti žmonių ir jis pamatė lavonus ant grindų bei apdegusias sienas.

Kitas studentas, Jurijus Kerpekas, valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ teigė, kad šaudymas truko maždaug 15 minučių.

Politechnikumo direktorė Olga Grebenikova televizijai „KerčNet TV“ pasakojo, kad į mokyklą įsiveržė automatais ginkluoti vyrai, kurie „žudė visus, ką pamatė“. O. Grebenikova, kuri sakė iš mokyklos išvykusi prieš pat ataką, nurodė, kad tarp aukų yra studentų ir darbuotojų.

Rusijos sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova nuvyko į Krymą padėti koordinuoti pagalbos sužeistiesiems. Taip pat atskrido sraigtasparnių su greitosios pagalbos komandomis.

Krymo aneksija išprovokavo Vakarų sankcijas Rusijai, kuri taip pat remia separatistus, kovojančius su Ukrainos vyriausybe Rytų Ukrainoje. Šis konfliktas nuo 2014 metų nusinešė mažiausiai 10 tūkst. gyvybių.

Per pastaruosius kelerius metus Rusijos saugumo agentūros areštavo kelis ukrainiečius, kaltinamus rengus teroro atakas Kryme, bet jokių atakų nebuvo įvykdyta.

 

GALERIJA

  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
  • Krymo politechnikume studentas nužudė 19 bendramokslių
Scanpix nuotr.
Gairės: Krymas, sprogimas, nugriaudėjo sprogimas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Jonas

Nieko gera . Pas mus ginklams leidimus išdavinėja tokios gydytojos, kad joms nepatikėčiau į rankas daugiau atbukintos šakutės.Kai žmogus dirbantis tokį darbą gali absoliučiai neturėti jumoro jausmo , kad mikliai orientuotis ir perprasti pacientą. Galiu prilyginti su išklibusiais robotais , kurį gali apdumti kiekvienas rimties kaukę užsidėjęs psichopatas.

Anonimas

heras,matosi kas per paukstis,rusu statitinys kur rusai ten kraujas per amzius pasauliui nera ramybes,

tam Kirvis

Tu ligonis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS