Lamanše galimai sudužus lengvajam lėktuvui dingo futbolininkas | KaunoDiena.lt

LAMANŠE GALIMAI SUDUŽUS LENGVAJAM LĖKTUVUI DINGO FUTBOLININKAS

  • 0

„Premier“ lygoje žaidžiančio futbolo klubo „Cardiff City“ puolėjas argentinietis Emiliano Sala (Emilianas Sala) skrido lengvuoju orlaiviu, kuris vėlai pirmadienį dingo virš Lamanšo sąsiaurio, naujienų agentūrai AFP pranešė šaltiniai prancūzų policijoje.

Pranešama, kad anksčiau „Nantes“ klube žaidęs 28 metų E. Sala šeštadienį pasirašė 17 mln. eurų vertės sutartį su „Cardiff City“ ir išskrido į Kardifą lengvuoju lėktuvu, kuris dingo iš radarų ekranų būdamas maždaug už 20 km į šiaurę nuo Gernsio salos.

Prancūzijos civilinės aviacijos pareigūnai patvirtino, kad 28 metų E. Sala "buvo lėktuve". Manoma, kad jis buvo vienas iš orlaivio keleivių.

Kaip informavo Gernsio – Didžiajai Britanijai priklausančios salos, esančios netoli Prancūzijos krantų – policija, vienmotorio lėktuvo pilotas paprašė leisti skristi žemiau, o kiek vėliau oro dispečeriai kaimyninėje Džersio saloje prarado ryšį su orlaiviu.

Pirmadienį paieškų operacija, kurioje dalyvavo gelbėtojų kateriai, du sraigtasparniai ir du lėktuvai, buvo nutraukta, bet antradienio rytą buvo vėl atnaujinta.

"Iki šiol iš viso penki orlaiviai ir du gelbėtojų kateriai apieškojo daugiau kaip 1 000 kvadratinių mylių (2,59 tūkst. kv. kilometrų), - sakoma 11 val. 45 min. Grinvičo (13 val. 45 min. Lietuvos) laiku paskalbtame Gernsio policijos pranešime.

"Jokių orlaivio pėdsakų nebuvo. Paieškos tęsiamos", - pridūrė policija.

"Pametęs galvą"

E. Salos tėvas Horacio (Horasijus) sakė Argentinos televizijai C5N esąs "pametęs galvą" dėl žinios apie sūnaus dingimą, kurią jis sužinojo iš spaudos.

"Nieko nežinau. Neturiu jokios informacijos. Negaliu patikėti, tai neįtikėtina, - kalbėjo jis. - Esu pametęs galvą. Tikėkimės, viskas bus gerai."

E. Sala Nanto klube žaidė nuo 2015 metų ir per visas šio sezono rungtynes pelnė 13 įvarčių. Dabar jis pasirašė pusketvirtų metų trukmės sutartį su Kardifu, kuriam gresia perkėlimas į žemesnę lygą.

Nė vienas iš klubų žaidėjo dingimo nekomentavo, bet "Nantes" atidėjo trečiadienį turėjusias vykti rungtynes su "Entente SSG".

Tuo metu Nanto klubo gerbėjų grupė "A La Nantaise" paskelbė pranešimą, raginantį buvusios E. Salos komandos šalininkus miesto centra 18 val. 30 min. vietos (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku susirinkti į gedulingą budėjimą.

Jeigu bus patvirtinta, kad lėktuvas sudužo, ši su futbolo pasaulio susijusi nelaimė būtų antroji per pastaruosius tris mėnesius. Spalį Anglijos klubo "Leicester City" savininkas - tailandietis milijardierius Vichai Srivaddhanaprabha (Vičajus Šrivadanaprabha) – žuvo sudužus sraigtasparniui. Ši nelaimė sukrėtė jo klubą ir jo gerbėjus visame pasaulyje.

Vichai Srivaddhanaprabha ir keturi kiti žmonės žuvo spalio 27 dieną, vos pakilusiam sraigtasparniui nukritus šalia Lesterio klubo stadiono.

Tyrėjai nustatė, kad avarija įvyko piloto kabinoje atsijungus pedalams, kuriais valdomas sraigtasparnio uodegos sraigtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS