Lavinos nuniokotame Italijos kalnų viešbutyje išgelbėti dar keturi žmonės | KaunoDiena.lt

LAVINOS NUNIOKOTAME ITALIJOS KALNŲ VIEŠBUTYJE IŠGELBĖTI DAR KETURI ŽMONĖS

  • 0

Vidurio Italijoje gelbėtojai šeštadienį rado dar keturis žmones, išgyvenusius lavinos apgriauto viešbučio „Rigopiano“ griuvėsiuose, praėjus trims dienoms po katastrofos.

Penktadienį per stebuklą buvo išgelbėta viena moteris ir keturi vaikai.

Apie 3 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku iš griuvėsių buvo ištrauktos dvi moterys ir vienas vyras, o kiek vėliau, išaušus, buvo išgelbėtas dar vienas vyras.

Išgelbėjus šiuos žmones, bendras likusių gyvų žmonių skaičius išaugo iki 11. Tarp jų yra ir du minėto viešbučio svečiai, nebuvę pastato viduje, kai jį trečiadienio vakarą užgriuvo sniego lavina.

Iki šiol rasti keturių žmonių palaikai, o dar mažiausiai 12 žmonių, tebėra dingę. Pranešama, kad dingusiųjų skaičius gali siekti 20. Neaišku, kiek tiksliai žmonių buvo viešbutyje griūties metu.

Viešbutyje darbuojasi daugybė kalnų policijos pareigūnų, ugniagesių ir kitų gelbėjimo tarnybų darbuotojų. Pirmosios gelbėtojų grupės nariai atkeliavo ketvirtadienį paryčiais, šliuoždami slidėmis per beveik dviejų metrų storio sniegą.

Jų darbas ėjosi itin lėtai, nes tolesni gelbėtojų veiksmai galėjo sujudinti sniegą, užgriuvusį viešbutį.

Kadangi dar daug viešbučio kambarių nebuvo patikrinti, lieka vilčių, kad gali būti rasta ir daugiau išgyvenusių žmonių.

Šeštadienį paaiškėjo, kad visi keturi viešbutyje buvę vaikai išgyveno, nes tuo metu, kai ant pastato užgriuvo lavina, jie buvo žaidimų kambaryje.

Be to, per šią sniego griūtį nepaprastomis aplinkybėmis gyva liko viena keturių asmenų šeima.

Ieško 23 žmonių

Iš viso 23 žmonės dar nebuvo rasti Italijos kalnų viešbutyje, palaidotame po sniegu nuslinkus lavinai, šeštadienį pranešė pareigūnai, pirmąkart oficialiai patvirtinę, kiek žmonių buvo tame pastate.

Šis Peskaros prefektūros paskelbtas pranešimas pagrįstas registruotų svečių ir darbuotojų sąrašu, taip pat žmonių, buvusių viešbutyje „Rigopiano“ trečiadienį, kai jam smogė lavina, artimųjų ir draugų suteikta informacija.

Ankstesniuose pranešimuose buvo nurodoma, kad tebėra dingę 11-20 žmonių. Iki šiol buvo surasti penki lavonai ir patvirtinta, kad išgyveno mažiausiai 11 žmonių, o didžioji jų dalis jau ištraukti.

GALERIJA

  • Lavinos nuniokotame Italijos kalnų viešbutyje išgelbėti dar keturi žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS