Madagaskare ciklonas pražudė 38 žmones, namus paliko 53 tūkst. gyventojų | KaunoDiena.lt

MADAGASKARE CIKLONAS PRAŽUDĖ 38 ŽMONES, NAMUS PALIKO 53 TŪKST. GYVENTOJŲ

  • 0

Madagaskare nuo šios savaitės pradžios siaučiantis ciklonas „Enawo“ pasiglemžė 38 gyvybes, sužalojo dar 180 žmonių, o 53 tūkst. gyventojų buvo evakuoti, penktadienį pranešė Nacionalinis stichinių nelaimių valdymo biuras (BNGRC).

BNGRC pateiktame pranešime nurodoma, kad žuvusių ir evakuotų žmonių yra gerokai daugiau nei buvo pranešama ketvirtadienį. Tąkart buvo pranešta apie 4 žuvusiuosius ir 10 tūkst. evakuotųjų.

Vien sostinėje Antananaryve ciklonas paveikė 32 tūkst. žmonių, sakoma BNGRC elektroniniu paštu atsiųstame pranešime.

Audra pasiekė šiaurės rytinį Madagaskaro pakraštį antradienį. Dėl smarkios liūties upės beveik išsiliejo iš krantų ir kilo visuotinio potvynio pavojus.

Vėliau „Enawo“ susilpnėjo iki atogrąžų audros; nuo salos, esančios už 400 km nuo Afrikos krantų, ji toliau slenka pietų kryptimi.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matomi išvartyti medžiai, užlieti keliai ir nuo stogų nuplėšta gofruota danga.

Raudonasis Kryžius teigė, kad ciklonas galėjo paveikti iki 700 tūkst. žmonių. „Enawo“ buvo galingiausia audra sukrėtusi salą nuo 2012 metų.

Madagaskare nuo audros nukentėjusiems per 116 tūkst. žmonių padeda 500 Raudonojo Kryžiaus savanorių.

2012 metais Madagaskare siautusi atogrąžų audra „Irina“ ir atogrąžų ciklonas „Giovanna“ pareikalavo per 100 gyvybių.

Ši Indijos vandenyno sala nuo 2015 metų kenčia nuo sausrų ir maisto stygiaus, o šios negandos labiausiai paveikė pietinį Madagaskaro regioną.

GALERIJA

  • Madagaskare ciklonas pražudė 38 žmones, namus paliko 53 tūkst. gyventojų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS