Meksikoje išgelbėti 133 nelegalūs migrantai | KaunoDiena.lt

MEKSIKOJE IŠGELBĖTI 133 NELEGALŪS MIGRANTAI

  • 0

Meksikos pareigūnai antradienį pranešė išgelbėję 133 migrantus iš Centrinės Amerikos, įskaitant 34 vaikus, kurie, kaip atrodo, buvo gabenami į Jungtines Valstijas, bet galiausiai užrakinti viename name ir palikti.

Dokumentų neturintys migrantai iš Salvadoro, Gvatemalos ir Hondūro „perpildymo sąlygomis“ buvo užrakinti name atokiame rajone pietrytinėje Tabasko valstijoje, sakoma generalinės prokuratūros pareiškime. Pareigūnai migrantus rado gavę anoniminį pranešimą.

Du žmonės buvo areštuoti dėl kaltinimų pagrobimu. Migrantai buvo perduoti imigracijos pareigūnams.

Šimtai tūkstančių migrantų kasmet vyksta per Meksiką į Jungtines Valstijas. Daug tai darančių centrinės Amerikos šalių piliečių bėga nuo brutalaus gaujų smurto tėvynėje. Ši tendencija krizės lygį pasiekė 2014 metais, kai prie JAV ir Meksikos sienos suplūdo maždaug 69 tūkst. niekieno nelydimų vaikų.

Žmonės dažnai keliauja pavojingomis sąlygomis ir tampa prekeivių žmonėmis – „kojotų“ – bei narkotikų kontrabandininkų gaujų, imančių „mokesčius“ už jų kontroliuojamų teritorijų kirtimą, aukomis.

Praėjusį mėnesį 10 migrantų užduso sunkvežimyje, kuris buvo rastas parduotuvės „Walmart“ automobilių aikštelėje San Antonijuje Teksase, prie pat Meksikos sienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS