Meksikoje iškasę tunelį pabėgo 29 kaliniai | KaunoDiena.lt

MEKSIKOJE IŠKASĘ TUNELĮ PABĖGO 29 KALINIAI

  • 0

Mažiausiai 29 kaliniai pabėgo iš vieno kalėjimo Meksikos šiaurėje, iškasę tunelį, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Šis incidentas papildė šalies valdžią kompromituojančių įžūlių kalinių pabėgimų virtinę.

Nuteistieji pabėgo iš kalėjimo Taumalipaso valstijos sostinėje Siudad Viktorijoje. Jie paspruko per 40 metrų ilgio, iškastą penkių metrų gylyje, sakoma valstijos saugumo tarnybos „Twitter“ žinutėje.

Vėliau 12 bėglių buvo vėl sučiupti, nurodė pareigūnai.

Bėgliai nužudė vieną žmogų ir pagrobė automobilį, vietos radijui sakė valstijos saugumo tarnybos atstovas Luisas Alberto Rodriguezas (Luisas Albertas Rodrigesas).

Tamaulipasas, besiribojantis su JAV Teksaso valstija, yra krečiamas didelio organizuoto nusikalstamumo dėl savo strategiškai svarbios padėties – šį regioną kerta narkotikų kontrabandos į šiaurinę Meksikos kaimynę svarbūs maršrutai.

Šioje Meksikos valstijoje vyksta kruvinas gaujų karas tarp „Zetas“ grupuotės ir Meksikos įlankos narkotikų kartelio.

Radijui „Formula“ L.A.Rodriguezas sakė, kad tunelis buvo iškastas kalėjimo dalyje, kurią jau „daug metų“ faktiškai kontroliuoja kaliniai.

Savaite anksčiau penki stipraus Sinaloa narkotikų kartelio nariai pabėgo iš kito kalėjimo Meksikos šiaurės vakaruose.

Tarp jų buvo Juanas Jose Esparragoza (Chuanas Chosė Esparagosa), pravarde El Negro (Juodasis), vieno iš šio kartelio įkūrėjų sūnus.

Sinaloa kartelio ilgametis lyderis Joaquinas Guzmanas (Choakinas Gusmanas), pravarde El Chapo (Neūžauga), iš kalėjimo pabėgo dukart: 2001 ir 2015 metais. Pernai jis buvo vėl sučiuptas ir išduotas Jungtinėms Valstijoms, kur dabar laukia teismo kalėjimo vienutėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS