JAV mokyklos šaulio motina pripažinta kalta dėl netyčinės žmogžudystės | KaunoDiena.lt

JAV MOKYKLOS ŠAULIO MOTINA PRIPAŽINTA KALTA DĖL NETYČINĖS ŽMOGŽUDYSTĖS

  • 1

JAV prisiekusiųjų teismas penkiolikmečio, nušovusio vienoje Mičigano valstijos mokykloje keturis mokinius, motiną antradienį pripažino kalta dėl netyčinės žmogžudystės.

Ši precedento neturinti byla yra atidžiai stebima visoje šalyje.

45-erių Jennifer Crumbley (Dženifer Krambli) ir jos 47-erių vyras Jamesas (Džeimsas) yra pirmieji mokyklos šaulio tėvai, kuriems Jungtinėse Valstijose pareikšti kaltinimai netyčine žmogžudyste dėl jų vaiko veiksmų.

J. Crumbley buvo nuteista dėl visų keturių kaltinimų netyčiniu nužudymu, kurie jai buvo pateikti po pusantros dienos trukusio prisiekusiųjų svarstymo Pontiake, Mičigano valstijoje.

Bausmė jai bus paskirta balandžio 9 dieną. Moteriai gresia iki 15 metų kalėjimo. Jos vyras kovą bus teisiamas atskirai.

Ji galėjo papasakoti mokyklai apie tai, kad jos sūnus anksčiau turėjo sunkumų ir prašė pagalbos.

Jų 17-metis sūnus Ethanas Crumbley (Itanas Kramblis) atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už 2021 metų lapkričio 30 dieną įvykdytą šaudymo išpuolį Oksfordo vidurinėje mokykloje, per kurį žuvo keturi moksleiviai.

Tėvai nupirko sūnui 9 mm kalibro „SIG Sauer“ pistoletą, kuriuo jis įvykdė išpuolį, ir buvo apkaltinti, kad nekreipė dėmesio į perspėjimus, išduodančius jį turint psichikos problemų.

Baigiamojoje kalboje prokurorė Karen McDonald (Karen Makdonald) prisiekusiesiems teigė, kad J. Crumbley nesugebėjo „elgtis atsargiai, nors to būtų galėjęs išvengti visiškai paprastas dalykas“.

„Ji galėjo užrakinti šaudmenis. Ji galėjo užrakinti ginklą, – sakė K. McDonald. – Ji galėjo pasakyti mokyklai, kad ką tik padovanojo jam ginklą.“

„Ji galėjo papasakoti mokyklai apie tai, kad jos sūnus anksčiau turėjo sunkumų ir prašė pagalbos“, – pridūrė prokurorė.

Gynybos advokatė Shannon Smith (Šenon Smit) paprieštaravo, kad J. Crumbley negali atsakyti už savo sūnaus veiksmus.

„Niekas negalėjo to tikėtis, – sakė Sh. Smith. – Ar tikrai kiekvienas iš tėvų gali būti atsakingas už viską, ką daro jo vaikai?“

„Šis atvejis labai pavojingas tėvams“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Pas pindosus dvimetrinis penkiolikmetis - dar vaikas, o 21 metų drimelis - tik paauglys. Kažkokia išsivystymu atsiliekanti šalis ..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS