Ministras: keturių išgelbėtų tailandiečių berniukų būklė – gera | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: KETURIŲ IŠGELBĖTŲ TAILANDIEČIŲ BERNIUKŲ BŪKLĖ – GERA

Keturių paauglių berniukų, kurie kartu su aštuoniais bendraamžiais ir savo futbolo komandos treneriu ilgiau kaip dvi savaites išbuvo užtvindytame Tailando urve, būklė gera, pirmadienį vietos žiniasklaidai sakė šalies ministras.

Pirmieji keturi berniukai buvo išvaduoti sekmadienį vakare. Jie nugabenti į ligoninę, kur jiems suteikiama visa reikiama medicinos pagalba, dienraščiui „Bangkok Post“ sakė šalies vidaus reikalų ministras Anupongas Paochinda.

Likę aštuoni berniukai ir jų treneris tebėra urve, bet netrukus bus išgelbėti, sekmadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje patikino paieškos ir gelbėjimo operacijos vadovas Narongsakas Osottanakornas. Antrąją operacijos dalį numatyta pradėti kiek vėliau pirmadienį.

Misijoje dalyvaus tie patys narai, kurie dalyvavo ir pirmojoje operacijoje, nes jie jau gerai susipažinę su vietove, pridūrė A. Paochinda.

Gelbėtojams ir gelbėjamiesiems tenka įveikti daugiau nei 4 kilometrų ilgio kelią, kurio nemaža dalis yra patvinusi ir kuriame gausu posūkių bei siaurų, dantytų koridorių.

Futbolo komanda nedidelėje urvo kameroje įstrigo birželio 23 dieną, kai po treniruotės užėję į urvo vidų dėl kylančio vandens lygio nebegalėjo išeiti.

Tam Luango urvas, esantis netoli sienos su Mianmaru ir Laosu įsikūrusiame nacionaliniame parke, driekiasi maždaug dešimt kilometrų ir yra vienas ilgiausių Tailando urvų. Tačiau kadangi yra sunkiai pasiekiamas, jis mažai tyrinėtas.

Dėl infekcijų rizikos berniukai kol kas negalės pasimatyti su tėvais

Keturiems Tailando jaunimo futbolo komandos nariams nebus leidžiama gyvai pasimatyti su tėvais tol, kol nepraeis infekcijų rizika. Apie tai pirmadienį pranešė gelbėjimo operacijos vadovas.

„Jie kurį laiką negalės gyvai pasimatyti su tėvais, nes nerimaujame dėl infekcijų“, – žurnalistams sakė Narongsakas Osottanakornas. Jis pridūrė, kad gydytojai nuspręs, ar šeimų susitikimai galėtų vykti „nuotoliniu būdu arba per stiklą“.

GALERIJA

  • Ministras: keturių išgelbėtų tailandiečių berniukų būklė – gera
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

terese

nereik barti trenerio,jie uzauge prie urvu ir manau ne.pirma karta lankosi,visiems gelbetojams dydvyriams padeka ir apdovanojomai,mes visi esam dekingi!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS