Mirė ketvirtas per išpuolį Strasbūro Kalėdų mugėje sužeistas žmogus | KaunoDiena.lt

MIRĖ KETVIRTAS PER IŠPUOLĮ STRASBŪRO KALĖDŲ MUGĖJE SUŽEISTAS ŽMOGUS

  • 0

Mirė ketvirtas žmogus, sužeistas per antradienį Strasbūro Kalėdų mugėje įvykusias šaudynes, pranešė Paryžiaus prokuratūra, kuria remiasi BBC.

Iš įvykio vietos pabėgusį įtariamą išpuolio vykdytoją Cherifą Chekattą ketvirtadienį vakare vienoje Strasbūro gatvių pastebėjo policijos pareigūnai ir, šiam pradėjus šaudyti, jį nukovė.

Penktadienį vėl duris atvėrusioje Strasbūro Kalėdų mugėje jau apsilankė šalies vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras. Laukiama, kad kiek vėliau į Strasbūrą atvyks ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Remiantis Prancūzijos žiniasklaidos pranešimais, dar viena išpuolio auką yra ištikusi smegenų mirtis, o 11 žmonių tebėra sužeisti. Keturi jų gydomi ligoninėje.

Po išpuolio gyvenimas mieste buvo sustojęs. Darbavosi tik daugiau nei 700 policijos pareigūnų ir karių, intensyviai ieškojusių užpuoliko.

29-erių įtariamasis gimė Strasbūre ir buvo žinomas saugumo tarnyboms. Kaip teigiama, jis buvo 27 kartus teistas už smurtą ir apiplėšimus Prancūzijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje, ir nemažai laiko yra sėdėjęs kalėjime. Taip pat skelbiama, kad jis buvo radikalizuotas kalėjime.

Teigiama, kad dar antradienio rytą policija turėjo jį suimti už kitus nusikaltimus, tačiau nerado jo namie.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS