Nemenkas išgąstis Peru sirgaliams: į lėktuvo saloną ėmė veržtis dūmai | KaunoDiena.lt

NEMENKAS IŠGĄSTIS PERU SIRGALIAMS: Į LĖKTUVO SALONĄ ĖMĖ VERŽTIS DŪMAI

  • 0

Peru futbolo rinktinės sirgalius į Vakarų Sibiro miestą Tiumenę šeštadienį skraidinusiame Rusijos oro bendrovės „UTair“ lėktuve dėl variklio gedimo į saloną pradėjo veržtis dūmai, bet laineris sėkmingai nusileido, o žmonės per šį incidentą nenukentėjo, pranešė pareigūnai.

Civilinės aviacijos agentūra „Rosaviacija“ sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad iš Uralo miesto Jekaterinburgo pakilęs lėktuvas ATR-72 skraidino į Pasaulio futbolo čempionatą atvykusius Peru aistruolius, ketinusius per Tiumenę pasiekti Maskvą.

„Leidžiantis sutriko 2-ojo turbopropelerinio variklio darbas. Dėl neįprasto variklio darbo į lėktuvo keleivių saloną per kondicionavimo sistemą perkaitusios alyvos dūmais užteršto oro“, – nurodė „Rosaviacija“.

Dūmai salone tvyrojo neilgai – netrukus vėl pradėta tiekti švarų orą.

Pasak pareigūnų, įgula visiškai valdė padėtį, o sugedęs variklis neužsidegė. Pilotai buvo gerai apmokyti leistis neveikiant vienam iš variklių, todėl keleivių saugumui pavojaus nebuvo.

„Įgula nutupdė (lėktuvą) numatytame oro uoste ir savarankiškai nuriedėjo į stovėjimo vietą. Keleiviai buvo išlaipinti kaip įprasta, nenaudojant avarinių priemonių“, – agentūros atstovas sakė „Interfax“.

Įvykį tiria „Rosaviacija“ vietos valdybos komisija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS