Neramumai Gazos Ruože: Izraelio tankai smogė „Hamas“ postui | KaunoDiena.lt

NERAMUMAI GAZOS RUOŽE: IZRAELIO TANKAI SMOGĖ „HAMAS“ POSTUI

  • 1

Atsakydami į šaudymą iš Gazos Ruožo Izraelio tankai pirmadienį smogė „Hamas“ postui šioje palestiniečių teritorijoje, pranešė armija.

Nežinomi užpuolikai paleido šūvius į Izraelio karius prie tvoros, žyminčios sieną su Gazos Ruožu, sakoma armijos pareiškime.

„Atsakydami tankai taikėsi į „Hamas“ postą“, – nurodoma jame.

„Hamas“ vadovaujamo Gazos Ruožo vidaus reikalų ministerijai artimas šaltinis sakė, kad tankai taikėsi į stebėjimo bokštą netoli Bureidžo pabėgėlių stovyklos centrinėje palestiniečių teritorijos dalyje.

Apie aukas nė viena šalis nepranešė.

Izraelis laiko „Hamas“ atsakingą už visą smurtą iš šios teritorijos ir dažnai reaguoja aviacijos ar tankų smūgiais.

Tačiau atsakomybę už atakas, įskaitant apšaudymą raketomis, kartais prisiima mažesnės islamistų grupuotės.

Izraelis ir „Hamas“ po praėjusio, 2014 metų rugpjūtį įvykusio savo konflikto laikosi netvirto ugnies nutraukimo. Izraelis ir Gazos Ruožo palestiniečių kovotojai nuo 2008 metų kariavo tris karus.

Atskirame pareiškime Izraelio armija nurodė, kad praėjusią naktį surengė reidą nelegalių ginklų gamykloje Vakarų Kranto pietuose, areštavo du palestiniečius ir konfiskavo 12 ginklų gamybos staklių.

Izraelio armija, kuri Vakarų Krantą okupuoja beveik 50 metų, šiemet surengė virtinę reidų prieš ginklų gamyklas ir surado 40 cechų.

Nuo 2015 metų spalio su šiuo konfliktu susijęs smurtas pareikalavo 244 palestiniečių, 36 izraeliečių, dviejų amerikiečių, jordaniečio, Eritrėjos piliečio ir sudaniečio gyvybių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Dauguma žuvusių palestiniečių vykdė išpuolius panaudodami peilius, šaunamuosius ginklus ar automobilius, nurodo Izraelio pareigūnai.

Kiti buvo nušauti per protestus ar susirėmimus, arba žuvo per Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruožui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Tik laiko klausimas kada įmestą akmenį Izraelis atsakys A-bomba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS