Per neramumus Mianmare žuvo apie 400 žmonių | KaunoDiena.lt

PER NERAMUMUS MIANMARE ŽUVO APIE 400 ŽMONIŲ

  • 0

Mianmaro Rachinų valstijoje per neramumus žuvo apie 400 žmonių, dauguma kurių rohinjai, penktadienį paskelbė Mianmaro kariuomenės vado Mino Aungo Hlaingo štabas, kai dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti bėgti į gretimą Bangladešą.

20 tūkst. rohinjų susirinko prie pasienio su Bangladešu, tačiau daugybė nevilties apimtų žmonių nuskendo savadarbėmis valtimis mėgindami kirsti pasienio upę Nafą.

Pranešimai, kad tiek saugumo pajėgos tiek kovotojai žudo ir sistemingai degina kaimelius, dar labiau padidino įtampą. Baiminamasi, kad smurtas Rachinų valstijos bendruomenėse tampa nebevaldomas.

„Iki rugpjūčio 30 d. teroristai įvykdė 52 išpuolius prieš saugumo pajėgas. Per šiuos išpuolius rasta 370 teroristų kūnai, tačiau gyvų teroristų nesulaikyta“, – rašoma pranešime štabo „Facebook“ paskyroje, kurioje turimi omenyje rohinjų kovotojus.

Per aštuonias dienas neramumų taip pat žuvo 15 saugumo pajėgų narių ir 14 civilių.

Neaišku, ar į šiuos skaičiavimus įtraukti 78 kovotojai, praėjusį penktadienį žuvę per išpuolius prieš policijos postus, po to įsiplieskė naujausias smurto proveržis.

Daugeliu atžvilgiu tai kruviniausias tarpsnis nuožmioje penkerius metus nesiliaujančioje krizėje, draskančioje Rachinų valstiją dėl etninių ir religinių priežasčių. Dėl krizės daugybė rohinjų išstumti iš savo namų; tuo tarpu tarptautinė bendruomenė griežtai smerkia Mianmaro kariuomenę ir Mianmaro faktinės lyderės Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či) vyriausybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS