Rusijoje nukautas skerdikas – „Islamo valstybės“ karys | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE NUKAUTAS SKERDIKAS – „ISLAMO VALSTYBĖS“ KARYS

  • 1

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už išpuolį Rusijos Sibiro mieste Surgute, kur užpuolikas šeštadienį subadė septynis žmones, kol buvo nukautas policijos, paskelbė ekstremistų propagandos agentūra „Amaq“.

„Peiliu ginkluotas operacijos Surguto mieste Rusijoje vykdytojas yra „Islamo valstybės“ karys“, – sakoma „Amaq“ pranešime.

Anksčiau ši grupuotė taip pat prisiėmė atsakomybę už ketvirtadienį ir penktadienį Ispanijoje įvykdytas teroro atakas. Ten dviejuose miestuose užpuolikai nukreipė automobilius į pėsčiuosius ir užmušė iš viso 14 žmonių, o dar per 100 sužeidė.

Kita vertus, Rusijos pareigūnai sakė manantys, jog išpuolis Surgute yra ne teroro ataka, o veikiau sutrikusios psichikos asmens išpuolis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Adomas

Visur visko būna - ir profesionalūs teroristai siautėja, ir nevispročiai arba girtuokliai peiliais pasišvaisto. Man įdomi reakcija į panašius išpuolius. Antai Rusijos TV RTR Planeta laidoje "60 minučių" (vedėjas E.Popovas) užvakar buvo aptarinėjama teroro ataka Barselonoje. Pakalbintas nuolatinis tos laidos pokalbininkas agresyvus prietranka Žirinovskis rėkė, kad Vakarai nesugeba kovoti su teroristais, o Rusijos "specnazas" puikiai ir tyliai (kaip kad buvo Kryme 2014 metais) susitvarko. Jis siūlė Rusijos "specnazo" pagalbą bejėgiams Vakarams. Nuolat šešėlyje stovinti klaka net plojo tam "išminčiui". Ir štai vakar - bac ir skerdikas Surgute...Įdomu ką dabar kalbėtų tas pliurpa?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS