Oregone – avarinis lėktuvo nusileidimas, nutupdyti visi „Boeing 737 MAX 9“ lėktuvai | KaunoDiena.lt

OREGONE – AVARINIS LĖKTUVO NUSILEIDIMAS, NUTUPDYTI VISI „BOEING 737 MAX 9“ LĖKTUVAI

  • 4

Jungtinių Valstijų oro linijų bendrovė „Alaska Airlines“ penktadienį nutraukė visų savo lėktuvų „Boeing 737 MAX 9“ skrydžius po to, kai Oregono valstijoje avariniu būdu nusileido lėktuvas su 177 žmonėmis.

Penktadienio vakarą iš Portlando tarptautinio oro uosto išskridęs lėktuvas skrydžio numeriu 1282 saugiai grįžo maždaug po 20 minučių, kai lėktuvo įgula pranešė apie slėgio problemą, pranešė Federalinė aviacijos administracija.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti iškritęs lėktuvo lango stiklas, o salone kabo avarinės deguonies kaukės.

„Po šio vakaro įvykio skrydžio Nr. 1982 metu nusprendėme imtis atsargumo priemonių ir laikinai sustabdyti 65 „Boeing 737-9“ orlaivių parko skrydžius“, – sakoma „Alaska Airlines“ generalinio direktoriaus Beno Minicucci (Beno Minikučio) pareiškime.

„Kiekvienas orlaivis bus grąžintas į eksploataciją tik atlikus visus techninės priežiūros ir saugos patikrinimus“, – sakė jis, tikėdamasis, kad patikrinimai bus baigti per kelias dienas.

Skrydžio keleivis Kyle'as Rinkeris (Kailas Rinkeris) televizijai CNN pasakojo, kad netrukus po pakilimo iškrito langas.

„Tai buvo labai staigus įvykis. Vos pakilus į aukštį, langas/siena tiesiog iškrito ir nepastebėjau to, kol nenukrito deguonies kaukės“, – teigė jis transliuotojui.

Kita keleivė Vi Nguyen (Vi Ngujen) laikraščiui „The New York Times“ pasakojo, kad skrydžio metu ją pažadino garsus triukšmas.

„Atsidarau akis ir pirmiausia priešais save pamatau deguonies kaukę, – laikraščiui pasakojo V. Nguyen. – Pažvelgiu į kairę ir matau, kad sienos lėktuvo šone nebėra.“

„Pirmas dalykas, apie kurį pagalvojau, buvo: „Aš mirsiu“, – pridūrė ji.

Tačiau aukų išvengta. „Lėktuvas saugiai nusileido Portlando tarptautiniame oro uoste su 171 svečiu ir 6 įgulos nariais“, – sakoma ankstesniame „Alaska Airlines“ pranešime.

„Nors tokie atvejai pasitaiko retai, mūsų skrydžio įgula buvo apmokyta ir pasirengusi saugiai suvaldyti situaciją“, – pridūrė oro linijų bendrovė.

Lėktuvas „Boeing 737 Max 9“ pakilo 17 val. 7 min. penktadienį vietos (3 val. 7 min. sekmadienį Lietuvos laiku) ir skrido į Ontarijų Kalifornijoje, o paskui grįžo į Portlando oro uostą, skelbiama skrydžių stebėjimo svetainėje „FlightAware“.

Įmonė „Boeing“ socialiniame tinkle „X“ rašė, kad renka daugiau informacijos ir kad techninė grupė yra pasirengusi padėti tyrimui.

Pastaraisiais metais „Boeing“ susidūrė su techninėmis ir kokybės kontrolės problemomis, susijusiomis su „737 MAX“ modeliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

> RAUDONAM IR SAKALUI

JUS DEBILAI

Anoniste raudonasis

Kacapyne berazumiai,

Sakalai

kacapai skraido vogtais ir netikrintais lektuvais jau 2 metus. Nereikia kelti bangu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS