Pakistane per Talibano mirtininkų išpuolį žuvo penki žmonės | KaunoDiena.lt

PAKISTANE PER TALIBANO MIRTININKŲ IŠPUOLĮ ŽUVO PENKI ŽMONĖS

  • 0

Pakistano neramiame genčių regione penki žmonės žuvo trečiadienį per dviejų mirtininkų išpuolį vietos administracijos komplekse esančiame, o atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė Talibanas.

Kaip praneša pareigūnai, dar mažiausiai septyni žmonės buvo sužeisti per ankstų rytą įvykdytą ataką Mohmando genčių rajone Pakistano šiaurės vakaruose.

„Vienas pėsčiomis atėjęs užpuolikas pradėjo šaudyti į karius, o kitas motociklu rėžėsi į pagrindinius komplekso vartus“, – pranešė Mohmando vietos administracijos pareigūnas Hamidullah Khattakas (Hamidula Chatakas).

Pasak jo, pėsčiomis atėjęs užpuolikas buvo nušautas, o antrasis susisprogdino. Tačiau jie dar spėjo nušauti tris genčių policijos pareigūnus ir du civilius gyventojus.

Kariuomenė patvirtino žuvusiųjų skaičių.

Kiek vėliau, sakė policija, susisprogdino ir trečias mirtininkas, kai jį apsupo rajoną šukavusios saugumo pajėgos.

Prieš dvi dienas sprogimui sudrebinus Pendžabo provincijos sostinę Lahorą, žuvo mažiausiai 13 žmonių ir dar dešimtys buvo sužeista.

Atsakomybę už abu išpuolius prisiėmė Pakistano Talibano grupuotė „Jamaat-ul-Ahrar“. Praėjusią savaitę ši grupuotė pranešė surengsianti naują išpuolių bangą prieš vyriausybinius objektus, o jos atstovas naujienų agentūrai AFP nurodė, kad išpuoliai bus vykdomi ir toliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS