Pareigūnai: Latvijoje į jūrą patekusios nuotekos ilgalaikio poveikio ekosistemai nepadarė | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI: LATVIJOJE Į JŪRĄ PATEKUSIOS NUOTEKOS ILGALAIKIO POVEIKIO EKOSISTEMAI NEPADARĖ

  • 1

Nuotekos, iš Liepojos valymo įrenginių nutekėjusios į jūrą, nepadarė ilgalaikio poveikio Baltijos jūros ekosistemai, todėl nėra reikalo riboti žvejybą, naujienų agentūrai LETA sakė Latvijos valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos atstovė Aija Jalinska (Aja Jalinska).

Griuvus vienai Liepojos valymo įrenginių pirminio valymo sekcijos sienai, į jūrą nutekėjo apie 12 tūkst. kub. m nevalytų nuotekų, sakė atstovė.

Tarnyba vertina žalą aplinkai ir pateiks išvadas policijai, pradėjusiai tyrimą dėl įtariamo nusikaltimo gamtinei aplinkai.

Sveikatos apsaugos inspekcija toliau tiria vandens kokybę ir informuos, kai bus atšauktas draudimas maudytis, nurodė A. Jalinska.

Anksčiau Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba informavo inspekciją ir Pietų Kuršo administraciją apie trumpalaikę riziką, susijusią su vandens kokybe, nuo Liepojos šiaurinio pakraščio iki Paviluostos.

Tiesioginio pavojaus žmonių sveikatai po avarijos nėra, bet atitinkamos tarnybos ragina artimiausiomis dienomis nesimaudyti Liepojos apylinkėse, ypač šiaurinėse, ir ima vandens mėginius jo kokybės kontrolei.

Sekmadienį vakare Liepojoje, Škėdės priemiestyje, sugriuvo valymo įrenginių pirminio valymo rezervuaro siena ir nevalytos nuotekos nutekėjo į jūrą. Antradienio naktį pavyko sustabdyti nuotekų patekimą į jūrą ir laikinai atnaujinti valymo įrenginių darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Baltija \\\\\.../////

nuo seno srutų duobė,neskaitant "GRIGEO" prišiktų Kurš'marių ir "KALTŲ" nėra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS