Pareigūnai: per pratybas Australijoje sudužus lėktuvui žuvo trys JAV jūrų pėstininkai | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI: PER PRATYBAS AUSTRALIJOJE SUDUŽUS LĖKTUVUI ŽUVO TRYS JAV JŪRŲ PĖSTININKAI

  • 2

Atokioje atogrąžų saloje į šiaurę nuo Australijos žemyninės dalies sekmadienį sudužus lėktuvui „Osprey“, žuvo trys Jungtinių Valstijų jūrų pėstininkai, pranešė JAV kariuomenės pareigūnai.

„Iš viso lėktuve buvo 23 kariai. Patvirtinta, kad trys iš jų žuvo, o dar penki buvo nuvežti į Karališkąją Darvino ligoninę sunkios būklės“, – sakoma vieno JAV jūrų pėstininkų pareigūno pranešime.

Australų policija nurodė, kad įvykio vietoje atlieka likusios sužeistos įgulos narių apžiūrą.

Australijos gynybos departamentas patvirtino, kad vertikalaus kilimo ir tūpimo lėktuvu „Osprey“ skrido JAV gynybos personalas, ir teigė, kad Australijos kariai nedalyvavo.

Gelbėjimo darbus apsunkino avarijos vieta – atoki ir retai apgyvendinta Melvilio sala, esanti maždaug už 60 km į šiaurę nuo Australijos žemyninės dalies.

„Vyksta gelbėjimo darbai“, – sakė JAV pareigūnai ir pridūrė, kad pradėtas incidento priežasties tyrimas.

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'is (Entonis Albanizis) incidentą pavadino tragišku, tačiau pabrėžė, kad pareigūnai vis dar bando išsiaiškinti, kas įvyko.

„Norime įsitikinti, kad bet kokia pateikiama informacija yra visiškai tiksli“, – sakė jis žurnalistams.

„Osprey“ dalyvavo pratybose „Predators Run“, kuriose dalyvauja tūkstančiai karių iš JAV, Australijos ir kitų kariuomenių, pavyzdžiui, Indonezijos ir Filipinų.

Anot JAV karinių oro pajėgų atstovų, „Ospreys“ – tai pakreipiamo rotoriaus lėktuvai, kuriuose suderinta sraigtasparnio vertikalaus kilimo galimybė ir turbopropelerinio lėktuvo greitis.

Pastaraisiais metais Šiaurės Australija tampa vis svarbesne JAV karinių pajėgų dislokacijos vieta, o Vašingtonas ir Kanbera bendradarbiauja siekdami pasipriešinti didėjančiai Kinijos įtakai Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Labai gerai ,taip ir reikia jankiu imperijalistų agresoriams

taip

pagreitintu laiku vyksta karmos desnis visiems su agresija pries zmones turintiems padarams /agresoriams/ -0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS