Paukščių gripo atvejis Danijos ūkyje: nutarta paskersti 2,7 tūkst. fazanų | KaunoDiena.lt

PAUKŠČIŲ GRIPO ATVEJIS DANIJOS ŪKYJE: NUTARTA PASKERSTI 2,7 TŪKST. FAZANŲ

Viename netoli Vokietijos sienos esančiame Danijos paukščių ūkyje nustačius paukščio gripo atvejį bus paskersta apie 2 700 fazanų, trečiadienį pranešė Danijos veterinarinė ir maisto administracija.

Paukščius paskersti nurodyta rūpinantis gyvulių gerovę bei siekiant sumažinti riziką, kad infekcija išplis. Žmonės paukščių gripu apsikrečia retai.

Agentūra paragino regiono ūkininkus ir gyvulių augintojus mėgėjus suginti savo gyvulius į uždarus aptvarus ir juos šerti ten.

Taip pat rekomenduojama vengti kontakto su laukiniais gyvūnais, o gyvulių augintojai, prieš eidami į paukščių gardus, turėtų dezinfekuoti savo drabužius ir avalynę.

Fazanų ūkis, kuriame užfiksuotas paukščių gripo atvejis, yra netoli Tonderio miesto Vokietijos pasienyje.

Trijų kilometrų spinduliu nustatyta apsauginė zona, dar dešimties kilometrų spindulio zona yra stebima. Draudžiama organizuoti naminių paukščių parodas, paukščių ir jų produktų judėjimas yra atidžiai stebimas. Šios pirminės priemonės bus taikomos 30 dienų ir vėliau gali būti pratęstos.

Danų agentūros manymu, fazanai galėjo apsikrėsti nuo laukinių paukščių, stabtelėjusių netoliese pakeliui į šiltuosius kraštus.

Kadangi stebima zona tęsiasi už Vokietijos sienos, Vokietijos Šlesvigo-Holšteino žemės valdžia buvo informuota, kad galėtų pati imtis atitinkamų priemonių, nurodė agentūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS