Po dar vienos dronų atakų nakties Ukrainoje nuo artilerijos smūgių žuvo dvi moterys | KaunoDiena.lt

PO DAR VIENOS DRONŲ ATAKŲ NAKTIES UKRAINOJE NUO ARTILERIJOS SMŪGIŲ ŽUVO DVI MOTERYS

  • 0

Pietiniame Ukrainos Nikopolio mieste ketvirtadienį nuo Rusijos pajėgų artilerijos smūgių žuvo dvi moterys, ketvirtadienį pranešė vietos valdžia po dar vienos Rusijos karių dronų atakų nakties.

Rusijos pajėgos sistemingai apšaudo netoli fronto linijos esančius Ukrainos miestus ir kaimus, net didesnius miestus paversdamos griuvėsiais.

„Šį rytą Rusijos kariuomenė iš sunkiosios artilerijos apšaudė Nikopolį. Užpuolikai nužudė dvi 60 ir 46 metų amžiaus moteris“, – socialiniame tinkle „Telegram“ parašė regiono gubernatorius Serhijus Lysakas.

Jis paskelbė suniokoto buto, kurio siena ir lubos užgriuvo ant sofos, nuotraukas. Iš apgadinto pastato buvo ištrauktas ir į ligoninę paguldytas 86 metų vyras, sakė S. Lysakas.

Nikopolis įsikūręs prie Dnipro upės, pasiekiamas kitame krante esančių Rusijos pajėgų, o jo gyventojai nuolat apšaudomi.

Ukraina pranešė praėjusią naktį susidūrusi su Irano sukurtų „Shahed“ dronų antpuoliu. Karinės oro pajėgos teigė, kad naktį numušė 34 iš 35 skirtingomis bangomis ir skirtingu laiku į šalį nukreiptų dronų.

Dronus Rusija paleido iš okupuoto Krymo pusiasalio ir pietvakarinių Primorsko-Achtarsko bei Kursko regionų.

Valdžios institucijos nepranešė apie žalą pagrindiniams infrastruktūros objektams. Dėl krintančių nuolaužų Kyjive kilo gaisras, bet jis buvo užgesintas, nurodė pareigūnai.

Kyjivas kaltina Kremlių siekiu terorizuoti civilius gyventojus ir sunaikinti šalies energetikos įrenginius, kad šią žiemą šalis pasinertų į tamsą ir šaltį.

Gairės: karas Ukrainoje, rusų pajėgų dronai, žuvo dvi moterys, Nikopolio miestas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS