Po uragano – chaosas: žmonės ėmė siaubti parduotuves | KaunoDiena.lt

PO URAGANO – CHAOSAS: ŽMONĖS ĖMĖ SIAUBTI PARDUOTUVES

  • 9

Chaosas Akapulke – po uragano žmonės ėmė siaubti parduotuves. Meksikos valdžia buvo priversta į Akapulką pasiųsti kariuomenę ir nacionalinę gvardiją. Plačiau – LNK reportaže.

Meksikos policija ir žmonių užpultų parduotuvių darbuotojai galėjo tik stebėti, kaip Akapulko gyventojai ištuštino prekybos centrus ir kitas be elektros ir apsaugos likusias parduotuves.

Skurdesni Akapulko gyventojai pasipiktino, kad šalies valdžia neskuba arba tiesiog nesugeba juos aprūpinti pirmo būtinumo prekėmis. Kita vertus, televizoriai bei mikrobangų krosnelės, kurias jie masiškai tempė iš parduotuvių, tikrai nėra pirmo būtinumo prekės. Tačiau Akapulko valdžia pirmiausiai stengiasi pasirūpinti turistais, nes jie yra pagrindinis šio regiono ekonomikos variklis.

„Tai buvo labai įspūdinga. Visai to nesitikėjau. Maniau, kad viešbutis sprogs su mumis viduje. Vėjas buvo labai stiprus. Langai ėmė byrėti. Bet buvo daug apsaugos darbuotojų, kurie mums padėjo“, – sakė turistė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Taigi, naktimis ir vidury dienos Akapulko parduotuvės buvo ištuštintos. Tokiu būdu vietos gyventojai galėjo apsirūpinti maistu bei kitomis prekėmis. Kol galiausiai į šį pajūrio miestą buvo pasiųsti 6 tūkst. kareivių ir nacionalinės gvardijos karių. Jie turėtų atstatyti tvarką.

Maniau, kad viešbutis sprogs su mumis viduje.

„Kad galėčiau praeiti, teko pačiai nusivalyti kelią, o policininkai stovi ir plepa“, – teigė vietos gyventoja.

Kita vertus, dabar Meksikos valdžiai teks aiškintis, kaip atsitiko, kad uraganas vardu „Otis“, kuris visą laiką buvo stebimas, sugebėjo labai staigiai sustiprėti iki pačios pavojingiausios penktos kategorijos. Jis nuniokojo tankiai apgyvendintą miestą be jokio išankstinio pranešimo ir tinkamo pasiruošimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nu

Sovietų laikais juk nei lėktuvai krito, nei laivai skendo, nei tiltai griuvo, nebuvo nei audrų , nei potvynių anei didelių gaisrų . Stačiai dievo saugomas žemės kampelis buvo. Tik dabar ylos pradėjo iš maišo lįsti.

Pasirodo

Ubagai visur yra ubagai. Ar tai ruskiai Ukrainoje, ar va Meksikoje. Ne dirbdami nori gerai gyventi, o vogdami ir plėšdami. Netoli nuo pirmykščių protėvių mentaliteto žmonija pažengė.

M

Kad tais tarybiniais laikais,nebuvo jokių uraganų ar audrų.O dabar velniava,į metus po kelis.O žmonės ten skurdziai gyvena,tai ir tempė viską.Nes juos ponai taip išnaudoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS