Londone įvyko išpuolis kardu, žuvo 14 metų berniukas | KaunoDiena.lt

LONDONE ĮVYKO IŠPUOLIS KARDU, ŽUVO 14 METŲ BERNIUKAS

  • 2

Londono rytuose antradienį įvyko išpuolis, per kurį vyras kardu sužeidė penkis žmones, tarp jų du policijos pareigūnus. Nuo sužeidimų mirė 14-metis berniukas, pranešė policija.

Prieš pat 7 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku Heino rajone vyras, kaip atrodo, samurajaus tipo kardu užpuolė žmones.

Policija pranešė, kad panaudojusi elektrošoko prietaisus 36 metų vyrą sulaikė. Manoma, kad incidentas nėra susijęs su terorizmu, sakė pareigūnai.

Londono policijos vyriausiasis inspektorius Stuartas Bellas (Stiuartas Belas) nurodė, kad visi penki nukentėjusieji buvo nuvežti į ligoninę.

Jis pridūrė, kad abu policijos pareigūnai dėl rimtų sužalojimų laukia operacijos. Tačiau manoma, kad jų, kaip ir dviejų kitų piliečių, gyvybėms pavojaus nėra.

„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad vienas iš sužeistųjų per šį incidentą (...) nuo patirtų sužalojimų mirė, – sakė jis žurnalistams įvykio vietoje. – Jis buvo nuvežtas į ligoninę ir, deja, netrukus mirė.“

S. Bellas pavadino šį incidentą siaubingu ir sakė, kad specialistai teikia pagalbą berniuko artimiesiems.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) išpuolį pavadino sukrečiančiu.

„Tokiam smurtui nėra vietos mūsų gatvėse, – teigė jis pranešime socialiniame tinkle „X“. – Norėčiau padėkoti gelbėjimo tarnyboms už jų nuolatinį reagavimą ir išreikšti pagarbą įvykio vietoje dirbusiems policijos pareigūnams už parodytą nepaprastą drąsą.“

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti geltonu džemperiu vilkintis vyras, gatvėje prie gyvenamųjų namų besinešiojantis kardą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai tas

ju Maklaudas - tikrai nemirtingas? Tebera gyvas?

na , kada islamistai teroristai suvaziavo

y ES vokiskos Merkelines duros sukviesti ir visu rusiu arabai, is medziu islipe negrai su viduramziu mentalitetu, todel ir svaistosi kardais, mecetem , peiliais .... cia del visko kalti ES briuseliniai sorosiniai svabiniai projankiski politikai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS