Potvyniai Konge nusinešė mažiausiai 50 gyvybių | KaunoDiena.lt

POTVYNIAI KONGE NUSINEŠĖ MAŽIAUSIAI 50 GYVYBIŲ

  • 0

Kongo Demokratinės Respublikos pietvakariuose po smarkių liūčių kilus potvyniams ir patvinus upei žuvo mažiausiai 50 žmonių, o keli tūkstančiai gyventojų liko be namų, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Dėl liūčių iš krantų išsiliejo Kalamu upė, tekanti per Bomos miestą. Smarki srovė dalį aukų nunešė į kaimyninę Angolą. Po maždaug dviejų valandų vandens lygis upėje nukrito.

„Naktį iš pirmadienio į antradienį pliaupusios liūtys pareikalavo mažiausiai 50 gyvybių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kongo centrinės provincijos gubernatorius Jacques’as Mbadu (Žakas Mbadu).

Jo teigimu, vis dar ieškoma „daugiau palaikų, galinčių būti purve“.

„Trečiadienį palaidojome 31 žuvusįjį. Šiandien turėtume atgauti dar apie 20 aukų, kurios atsidūrė Angoloje“, – sakė J. Mbadu.

Jis nurodė, kad vanduo pakilo dviem metrais aukščiau įprasto lygio ir sugriovė mažiausiai 500 namų. Keli tūkstančiai žmonių liko be pastogės.

Boma, įsikūrusi šalia Kongo upės žiočių, apie 470 km į pietvakarius nuo Kinšasos, yra vienintelis šalies Atlanto vandenyno uostas.

Keli vietos gyventojai AFP sakė, kad du iš trijų miesto rajonų vis dar skendi purve, o kai kuriose vietose jo gylis siekia vieną metrą.

Nors Kongo DR gausu gamtinių išteklių, ši Centrinės Afrikos šalis išlieka viena skurdžiausių ir nestabiliausių pasaulio valstybių. Du trečdaliai iš 70 mln. šalies gyventojų priversti išgyventi už mažiau nei 1,25 JAV dolerio (maždaug 1 eurą) per dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS